Pénzügyek

Bajban a Werder, sztárokat kell eladni, hogy vásárolni tudjanak

A Werder Bremen felkészülése javában tart, és úgy tűnik, Thomas Schaaf csapata nem afelé halad, hogy készenálljon következő szezonra, a vezetőedző mégsem erősítheti meg a keretet, mert nincs rá pénze a klubnak. Esetleg akkor vásárolhatnak új játékosokat, ha egy-két nagy nevet el tudnak adni.

A Regionalligában szereplő SV Meppent 13-1-re legyőzte ugyan a Werder, a dán Midtjyllandtó azonban 5-4-es vereséget szenvedett, és ez rögtön aggodalmat keltett a kikötőváros csapata körül. Thomas Schaaf vezetőedző is elismeri, hogy nem állnak túl jól, azonban arra is utalt, hogy nem csak rajta múlik a csapat fejlődése.

Thomas Schaaf vezetőedző és Klaus Allofs ügyvezető beszélgetnek a Werder Bremen egyik mérkőzésén 2011 májusában

"Jelenleg nem épp ideális a helyzetünk. Ha sikeresek akarunk lenni a következő szezonban, át kell gondolnunk a céljainkat" - mondta a szakember. Schaaf arról is beszélt, hogy a menedzsmentnek és az elnökségnek kell egyezségre jutnia az átigazolásokat illetően, hiszen a vezetők megálljt parancsoltak a vásárlásoknak.

Pedig az edzőnek lennének ötletei az erősítésekre. A védelembe a görög Szokratisz Papasztatopuloszt szeretné megszerezni a Genoától, a középpályára pedig a török Baris Özbeket a Trabzonsportól. Willi Lemke elnök szerint viszont "nagyon nehéz helyzetben van a klub. Sokkal kevesebb pénzünk van, mint korábban bármikor."

Ez persze nem is meglepő, hiszen az előző szezon végén csak a 13. helyen végeztek, így pedig nem indulhatnak egyik nemzetközi kupában sem, ez pedig jelentősen csökkenti a bevételeket. Arról már írtunk, hogy Tim Wiese, a csapat kapusa kijelentette, hogy elhagyná Brémát, mivel nem tudják meghosszabbítani a szerződését, és úgy tűnik, a vezetők is ebben látják a megoldást: a magas fizetésű sztárok kiárusításában. A hálóőrt állítólag felajánlották már a Wolfsburgnak, Felix Magathék viszont egyelőre nem válaszoltak. Szívesen megválnának Per Mertesackertől is, ő azonban sérülésekkel bajlódik, ami jelentősen lecsökkenti az árát. Aztán Marko Arnautovicra sem feltétlen tartanak igényt, csak őt meg nem a legkönnyebben kezelhető játékosok között emlegetik.