NFL

Buffalóban folytatódott Michael Vickék vesszőfutása

A Michael Vick által vezérelt Philadelphia Eagles nagy reményekkel érkezett Buffalóba, hogy megszakítsa három meccs óta tartó vereségi szériáját Ryan Fitzpatrickék otthonában. A Bills múlt héten Cincinnatiban szenvedett el vereséget, és ezt a botlást sokan a kezdeti lendület megtorpanására fogták, de Fitzpatrickék megmutatták, hogy az első három forduló eredményessége nem a véletlen műve volt.

Micheal Vicket, a Philadelphia Eagles irányítóját állítja meg Kelvin Sheppard, a Buffalo Bills játékosa.
Az Eaglesnek nagyon nem jött jól, hogy Michael Vick rendkívül pocsék napot fogott ki - igaz kiszórt 2 TD-passzt, de négyszer is eladta a játékszert: Nick Barnett pl. a második negyedben, 17 másodperccel a buffalói TD után kapta el Vick labdáját, majd 31 yardos futás után újabb TD-nal örvendeztette meg a hazai drukkereket. A Bills 45 perc után már 31-14-re ment, és meg kell jegyezni, hogy minden egyes pontjukat más szerezte: Fred Jackson, Nick Barnett és Brad Smith futással szereztek TD-t, míg David Nelson Fitzpatrick dobását húzta le a Philadelphia végzónájában a 6 pontért, valamint Rian Lindell is lőtt egy mezőnygólt. A záró játékrészben felzárkózott 7 pontra az Eagles, de a Bills védelme tartotta a frontot, és nem engedte Vickéknek, hogy kiegyenlítsenek (31-24). A Philadelphia ezzel zsinórban negyedszer kapott ki, és egyre nagyobb hátrányba kerülnek a többi csapattal szemben.

Cam Newtonék ismét csak megcibálni tudták az oroszlán bajszát. A Carolina Panthers a New Orleans Saintst fogadta hazai pályán, és sokak meglepetésére Newtonék végig partiban voltak Drew Breesékkel. A véghajrában azonban 50 másodperccel a vége előtt Pierre Thomas elkapta Brees passzát, amivel TD-t értek el a Szentek, és 30-27-re módosult az eredmény az ő javukra. A hátralévő időben Newtonék erejéből nem tellett újabb pontokra, így pedig, csakúgy, mint a Packers ellen három héttel korábban, csupán 3 ponttal maradtak alul egy jóval esélyesebb csapat ellen.

Közel járt az Indianapolis, hogy megszerezze első győzelmét a szezonban, azonban a Colts látványosan esett össze a csodás első félidő után, mely alatt 24-14-es előnyre tettek szert. A védelem ezt követően nem tudott mit kezdeni Matt Cassel passzaival, aki a mérkőzésen 72%-os hatékonysággal szórta a labdákat társainak: kiosztott 2 TD-t Dwayne Bowe-nak és még kettőt Steve Breastonnak, ami elég volt a Chiefsnek, hogy 28-24-re megnyerjék az alsóházi rangadót.

A Seattle Seahawks drámai mérkőzésen győzött a New York Giants vendégeként. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, majd 5 perccel a vége előtt Lawrence Tynes mezőnygóljával a Giants 25-22-re vezetett. Alig két perccel később Whitehurst passzát kapta el Doug Baldwin, mellyel az előny ismét a Seahawksnál volt. Eli Manningék egy utolsó támadásba kezdtek, azonban Brandon Browner a megfelelő pillanatban lehúzta az ellenfél irányítójának passzát, majd egy 94 yardos futással elért TD-nal bebiztosította csapata számára a győzelmet. A kisebbik Manning hiába szedett össze 420 yardot passzaiból és adott 3 TD-passzt, a három labdaeladása a véghajrában megbosszulta magát.

Pittsburghben a Steelers védelme reneszánszát élte: mindössze 17 pontot engedélyeztek a Titansnek, míg Roethlisberger ellenállhatatlanul játszott a hazaiak támadásai alatt, és 5 TD-passzal zárta az estét. A Steelers végül 38-17-re nyert, egy ilyen nagyarányú győzelemre pedig már nagy szüksége volt az idén eddig igen csak rapszodikusan teljesítő pittsburghieknek.

NFL
5. forduló
Pittsburgh Steelers – Tennessee Titans 38-17
Jacksonville Jaguars – Cincinnati Bengals 20-30
Carolina Panthers – New Orleans Saints 27-30
Houston Texans – Oakland Raiders 20-25
Buffalo Bills – Philadelphia Eagles 31-24
Minnesota Vikings – Arizona Cardinals 34-10
Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs 24-28
New York Gians – Seattle Seahawks 25-36