UEFA

Nem tiltják el a Barca játékosokat, elutasították a Real Madrid beadványát

Az Európai Labdarúgó Szövetség ugyanakkor a katalánok Jose Mourinho elleni vádjait is lesöpörte az asztalról, így a csapatok a fehér asztal mellett kudarcot vallottak.

A Barcelona játékosai nincsenek veszélyben - Fotó: AFP

Az AS.com szerint az UEFA fegyelmi bizottsága elutasította a Real Madrid panaszát a Barcelona játékosai és edzője ellen. A blancók azért jelentették fel a katalánokat, mert megítélésük szerint a két csapat Bajnokok Ligája összecsapásán szándékosan meg akarták téveszteni a játékvezetőt. Az is kiderült, hogy hat barcelonai játékost szeretnének eltiltatni valamint az edzőt, Josep Guardiolát.

Három katalán futballista két mérkőzésen nem léphetne pályára, a szerintük színészkedő Alves, Pedro és Busquets, valamint további hármat - Pintót, Valdest és Keitát - egyre meszelnének el. Az UEFA most ezt a beadványt elutasította, de pénteken tovább vizsgálja a mérkőzésen történteket. A Real Madrid már jelezte, fellebezni kíván az ítélet ellen.

A Barcelona José Mourinhót panaszolta be a fegyelmi bizottságnál, a mérkőzés után tett megjegyzései miatt. Az UEFA fegyelmi eljárása  elindult Mourinho ellen, melynek tárgyalására pénteken, május hatodikán kerül sor. Épp ezért nem láttak alapot új fegyelmi tárgyalás megindítására a katalánok beadványa alapján.