U21-es válogatott

A hosszabbításban buktuk el a továbbjutást Franciaország ellen

A magyar válogatott a második félidei remek játékának köszönhetően sokáig vezetett a francia együttes ellen, ám a hajrában gólt kaptunk, ami a kiesésünket jelentette.

Futács szerezte a magyar válogatott egyetlen gólját - Fotó: AFP

A magyar válogatott csak győzelme esetén bízhatott igazán a továbbjutásban a Touloni tornán, hiszen a szintén hárompontos Mexikó ugyanebben az időpontban a nullapontos Kína ellen szerepelt. Róth Antal újra kezdőbe állította a Futács Márkót, aki Kína ellen remek gólt szerzett. Érdekesség, hogy a mienk kezdőcsapatában három újpesti játékos (Szokol Zsolt, Tajthy Tamás, Balogh Balázs) is szerepelt.

A 2. percben máris Kádár hozta a frászt Róth Antalra, ugyanis egy ártalmatlan szituációban majdnem büntetőt csinált a franciáknak. Nem sokkal később Fréderic Duplus lövése kerülte el a magyar kaput. Tíz perc elteltével alakítottuk ki az első lehetőségünket: Gosztonyi kavarta meg a védelmet, majd beadása elment a kapu előtt. Két percre rá Gulácsinak akadt védenivalója Benezet beadása után. A franciák beszorítottak minket, többet birtokolták a labdát, Bódiék a kontrákra építettek. A félidő derekán Futács előtt adódhatott volna lehetőség, ám az utolsó pillanatban beleértek a francia védők Gosztonyi beadásába. A 28. percben a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki: Damien Le Tallec egy visszacsel után lőtt, Gulácsi hatalmasat védett, de a labda így is a háló felé gurult, Sváb azonban kivágta a gólvonalról. A félidőben gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben mintha egy egészen más magyar válogatott jött volna ki a pályára. Egy bal oldali szöglet után, az átlépett labdát sikerült kapura lőnie Gosztonyinak, ám Gorgelin óriási reflexszel hárított. A 45. percben viszont már sikerült megszereznünk a vezetést: Gosztonyi ugratta ki parádésan Futácsot, aki egyedül lépett ki ziccerben, majd higgadtan elpasszolta a labdát Gorgelin mellett (0-1). Ezt követően rákapcsoltak a franciák, és könnyen büntetőt is kaphattak volna Gulácsi ugyanis egy felugrásnál a francia játékost találta el a labda helyett. A remekül játszó Futács lépett ki az 58. percben, majd lövését Gorgelinnek kellett védenie. Az utolsó tíz percben kezdett fáradni a Róth-csapat, a franciák egyre erősebb nyomást gyakoroltak ránk. Igazi helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni, a hosszabbításban viszont így is sikerült kiegyenlíteniük a franciáknak: egy szögletet követően Duplus fejelt a magyar kapuba , ami a búcsúnkat jelentette a tornától (1-1). Mexikó ugyanis 2-1-re nyert Kína ellen, ezzel ők jutottak tovább a csoportból.

Touloni torna csoportkör

Franciaország-Magyarország 1-1 (0-0)

Aubagne, Vezette: De Marco (olasz)
Franciaország: Gorgelin – Duplus, Saunier, Pogba, Nego (Mirin, 72.) – Trebel, Damour, Jarsale (Tafere, 60.) – Benezet (Knockaert, 78.), Court (Bourgois, 60.), D. Le Tallec.
Magyarország: Gulácsi – Szokol, Fiola, Kádár, Sváb – Bódi (Simon K., 74.), Simon Á., Tajthy, Balogh B. – Gosztonyi, Futács (Eppel, 74.)
Gólszerző: Duplus (81.), ill. Futács (45.)

Touloni Torna
B Csoport
    LM GY D V GK P
1 Franciaország U-21 3 2 1 0 9:02 7
2 Mexikó U-21 3 2 0 1 5:05 6
3 MAGYARORSZÁG U-21 3 1 1 1 4:03 4
4 Kína U-21 3 0 0 3 1:09 0