Bundesliga

Ezúttal Hannoverben veszített a Bayern

A bajor együttes nem bírt a jól játszó alsó-szászokkal és 3-1-es vereséget szenvedett a Bundesliga 25. fordulójában. A München így már 19 pontos hátrányban van a listavezető Dortmunddal szemben.

Ünneplő hannoveri játékosok - Fotó: AFP
Úgy kezdődött a találkozó, mint ahogyan az várható volt, a bajorok uralták a játékot, a Hannover ezáltal keveset birtokolta a labdát. Az első helyzet Arjen Robben nevéhez fűződik, a holland Ronaldinhót idézve a felugró sorfal alatt küldött kapura egy szabadrúgást, de Ron-Robert Zieler könnyedén mentett.

A 10. percben aztán mégis a hazaiak szerezhettek volna gólt, Christian Schulz indult meg a jobb oldalon, a beadása Konstantin Rausch elé került, aki azonban néhány centivel elhibázta, így maradt a döntetlen.

De nem sokáig. A mérkőzés 16. percéig kellett várni az első gólra. Ezúttal Rausch a baloldalon tűnt fel, középre passzolt, az érkező Mohammed Abdellaoue pedig kihasználta a lehetőséget, és megszerezte a vezetést a Hannovernek (1-0).

A gól megnyugtatta a hazaiakat, szemre is tetszetősen játszottak, Robben előtt pedig ismét adódott egy lehetőség, de még az elsőnél is gyengébb szabadrúgást lőtt.

A 37. percben Rausch gyakorlatilag lemásolta saját megmozdulását, de ezt a helyzetet is ugyanúgy a kapu mellé küldte. A München végig többet birtokolta a labdát, de az utolsó passzokba általában hiba csúszott, ellenben a hazaiak kontrái veszélyesek voltak, kis szerencsével akár három góllal is vezethetett volna Mirko Slomka csapata.

A szünetben Louis van Gaal két helyen is változtatott a bajorok felállásán, Anatolij Timoscsuk és Holger Badstuber helyett Daniel van Buyten és Andreas Ottl lépett pályára. De hiába a védőcsere, ismét a hazaiak szereztek gólt. Rausch az 51. percben a tömérdek kihagyott helyzet után betalált (2-0).

Három perccel később a München visszajött a mérkőzésbe, Frank Ribéry levitte az alapvonalig a labdát, a kimozduló kapus keze mellett átívelte a másik oldalra a játékszert, Robben pedig befejelte az üres kapuba (2-1).

A Hannovert nem zavarta meg annyira a bekapott gól, hogy kiengedjék a kezükből az irányítást, főleg mert a 62. percben ismét kétgólos lett a különbség. Sergio Pinto tüzelt jó 30 méterre a kaputól, Kraft pedig olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az bevágódott a kapuba (3-1).

Robben lőhetett volna újabb gólt, de nem tudta kicselezni a kapust, így megmaradt a különbség. Ugyanennél az akciónál Ribéry jobb helyzetben volt, de a holland inkább a lövést választotta.

A 73. percben aztán tovább nehezítette saját helyzetét a Bayern, Brenót kiállította a játékvezető. A brazil védő csúnyán megrúgta az ellenfél játékosát és egyből pirosat kapott.

Ezután még volt néhány ígéretes Hannover-kontra, de a mérkőzés eredménye már nem változott a lefújásig, a Bayern München vereséget szenvedett.

Bundesliga, 25. forduló

Hannover-Bayern München (1-0)
gólszerzők: Abdellaoue (16.), Rausch (51.), Pinto (62.) ill. Robben (55.)
kiállítva: Breno (73.)