Német Kupa

Csak hosszabbítás volt, mégis a tizenegyest fogó kapus a Mainz hőse

Drámai körülmények harcolta ki a továbbjutást a Mainz a Hannover otthonában a Német Kupa második fordulójában.

A Hannover-Mainz találkozó első félidejében ugyanúgy nem született gól, ahogy a Német Kupa szerdai játéknapjának többi kora esti meccsén sem, de amíg a másik három mérkőzés eldőlt a rendes játékidőben, itt hosszabbításra került sor.

A ráadásban gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, Ivanschitz révén. (0-1) A Hannovernek nem sok esélye volt az egyenlítésre a következő időszakban, de a hosszabbítás hajrájában már óriási erővel rohamozott a hazai csapat, a Mainz pedig beszorult a saját kapuja elé.

Az utolsó pillanatokban két érdekes, de szabálytalannak talán nem nevezhető ütközés is történt a tizenhatoson belül, és valamelyikre a játékvezető adott egy tizenegyest. A Hannovernek tehát volt esélye büntetőpárbajra menteni a meccset, de erre nem került sor, mivel Ya Konan gyengén, majdnem középre lőtte a labdát, Wetklo pedig eltalálta az oldalt, és simán védett. A kipattanóból senki nem tudott kapura lőni, a játékvezető pedig lefújta a mérkőzést. Így a Mainz jutott tovább, amelyben Stieber Zoltán a cserék között volt, de pályára nem lépett.

Német Kupa
2. forduló
Hannover-Mainz 0-1 (0-0, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után
gólszerző: Ivanschitz (93.)