Átigazolás

Az Arsenal és a Tottenham is bejelentkezett Falcaóért

Az Arsenal és a Tottenham is bejelentkezett Radamel Falcaóért, a Porto kolumbiai csatártehetségért. A hírt a játékos ügynöke is megerősítette.

Radamel Falcao Angliába tart

Az Európa Liga gólkirályáért, aki a klub triplázásában főszerepet játszott (17 gól az EL-ben, 16 a bajnokságban, 3 a kupában) a hír szerint 30 millió eurót ajánlott mindkét londoni egyesület, ügynöke pedig megerősítette az értesülést.

"Az Arsenel és a Tottenham készek aláírni vele és már beterjesztetták ajánlatukat is érte" - mondta Claudio Mossio.

A 25 éves támadó szerződésében 30 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek. A Porto másik dél-amerikai sztárjával, a brazil Hulkkal előrelátóan szerződést hosszabbított, 100 millió euróban meghatározva vételárát, és a vezetőség abban reménykedik, hogy Falcaóval is újabb kontrakust tudnak kötni. "A Porto új tárgyalásokat kezdeményezett, új szerződést kínálnának és megememelnék a kivásárlási árat" - erősítette meg az ügynök.

Mossio hozzátette, hogy olasz érdeklődők is vannak, de nagyobb az esélye annak, hogy Spanyolországba vagy Angliába távozik ügyfele, mivel Falcao nem rendelkezik EU-s útlevéllel, a Serie A-ban pedig korlátozták az Európai Unión kívüli játékosok számát, a klubok csak egy Unión kívüli futballistát igazolhatnak szezononként.