Ferencváros

Prukner László lemondott - hivatalos

A Ferencváros honlapjának hivatalos közleménye szerint Prukner László, a labdarúgócsapat vezetőedzője hétfő este lemondott a posztjáról.

Az ftc.hu-n megjelentek szerint Prukner László hétfőn este, a Kubatov Gábor klubelnökkel és Orosz Pál vezérigazgatóval folytatott beszélgetése során felajánlotta a lemondását, amit a két vezető el is fogadott. A vezetőedző elmondása szerint hosszas gondolkodás után döntött, hogy ha a lemondásával segíti az FTC-t, akkor megteszi ezt a lépést.

Kubatov Gábor kihangsúlyozta, hogy "a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmailag kimagasló munkát végzett, amelynek köszönhetően a Ferencváros labdarúgó csapata újra megmutathatta magát az európai kupa porondon." Szerinte "Prukner László az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról", és őszintén kíván neki sok sikert a továbbiakban.

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője sétál a kispadhoz csapata Honvéd elleni mérkőzésén a Bozsik Stadionban 2011 augusztusában

A szakember 2010 nyarán lett a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, és első szezonjában bronzérmet szerzett az együttessel a magyar bajnokságban. Ezzel a gárda jogot szerzett arra, hogy az Európa Liga selejtezőjében induljon, és az örmény Ulisses ellen kettős győzelemmel jutottak tovább az első fordulóból.

A második körben a norvég Aalesundot az Albert Stadionban legyőzték, majd a visszavágón is továbbjutásra álltak, de a norvégok a rendes játékidő hajrájában előbb hosszabbításra mentették a találkozót, majd a ráadásban szintén az utolsó pillanatokban kapott góllal estek ki.

Eközben Kaposváron 2-2-es döntetlent értek el a bajnokság első fordulójában, amit a Diósgyőr elleni 1-1, majd három vereség követett. Prukner László szombaton, a Honvéd elleni találkozó után még arról beszélt, hogy nem akar lemondani, de ez most mégis bekövetkezett.