NB I

Százszázalékos a Debrecen, nyeretlen a Ferencváros

Gyenge színvonalú, felejthető mérkőzésre sikeredett a Debrecen és a Ferencváros rangadója az NB I 3. fordulójában, a három pont sorsát Bódi Ádám szabadrúgásgólja döntötte el. A Loki továbbra is százszázalékos a 2011-2012-es idényben, míg a zöld-fehérek továbbra is nyeretlenek, két döntetlen mellett egy vereséggel szerénykednek.

Felipe Almeida Félix (FTC, elöl) és Dajan Simac küzd a labdáért az OTP Bank Liga 3. fordulójában, a DVSC-TEVA - Ferencváros labdarúgó mérkőzésen

Az első félidőben sikeresen "kioltották" egymás játékát a felek, a színvonal nem verdeste az eget, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a futballisták. A 2. percben Andrezinho indította Abdit, Oláh csapott le végül a labdára, gyenge lövése Novakovics kezébe érkezett. A 10. percben Korhut 24 méterről elküldött szabadrúgását Ranilovic bravúrral fogta. Sok szabálytalanság történt az első negyedórában, Mark Ottent ápolni is kellett, Coulibaly vágta orrba.

A 17. percben Andrezinho jó húsz méterről vette célba a kaput, három méterrel ment mellé. Mezőnyben zajlott a játék, különösebb helyzet(ek) nélkül. A 30. percben Coulibaly lőtte el éles szögből a labdát, Ranilovic kiöklözte. Egy perccel később Korhut szabadrúgása elszállt Simac feje fölött. A 36. percben Bódi 20 méterről, középről küldte kapura a labdát, centikkel kerülte el a bal kapufát. A 45. percben aztán egy pontrúgásból megszerezte a vezetést a Debrecen: Bódi ezúttal nem középre, hanem a jobb sarokba csavarta a szabadrúgást, Ranilovic repült, de nem érte el a labdát (1-0). Kiegyenlített, küzdelmes, de kissé gyenge színvonalú első félórát, majd néhány helyzettel fűszerezett hajrát hozott az első félidő, a Loki mehetett előnnyel pihenőre remek Bódi szabadrúgásgóljának köszönhetően.

Nos, az izgalom a második felvonásban sem hágott tetőfokára, a Fradi lépéskényszerben volt, de nem tudta ráerőltetni akaratát a hazaiakra. Az 53. percben Novakovics könnyedén fogta Félix a tizenhatos sarkáról rátűzött lövését. Két perccel később Ranilovicnak sem okozott gondot Varga 14-ről elküldött próbálkozása. A 70. percben remek szögből, balról rúghatott szabadrúgást a hazai csapat, Rezes középre tartó labdáját védte Ranilovic.

A 72. percben a DVSC megduplázhatta volna az előnyt: Juniortól elvették a labdát, Coulibaly megiramodott a jobb oldalon, Yannicknak passzolt, utóbbi tisztán, pár méterről mellé lőtte a ziccert. A meccs addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki a kameruni csatár. A 76. percben a másik oldalon Csimadia az addigi legnagyobb lehetőségét puskázta el, centikkel fejelt a jobb alsó mellé. A 79. percben a Fradi legjobbja, Otten távolról szánta rá magát lövésre, a pattogó labdát fogta Novakovics.

A vendégeknek kellett (volna) rohamozniuk, a második játékrészben a Lokinak volt több helyzete, a 89. percben Yannick ismét ziccert hibázott, egy az egyben mehetett kapura, de Ranilovic jó ütemben mozdult ki kapujából. A végén még Grúz veszélyes jobb oldali beadásánál Mészáros mentett, nem tudott egyenlíteni a Fradi. A Debrecen harmadik mérkőzését is megnyerte az NB I 2011-2012-es szezonjában, és jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a tabellát, míg Prukner László együttese továbbra is nyeretlen, két döntetlen és egy vereség az FTC eddigi mérlege.

NB I, 3. forduló:
DVSC-TEVA - Ferencváros 1-0 (1-0)
Debrecen, 10 000 néző, V: Iványi
Gólszerző: Bódi (45.)
Sárga lap: Coulibaly (44.), illetve Abdi (62.), Felix (78.), Balog Z. (91.)
 
DVSC: Novakovic - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi, Varga J., Szakály P. (Ramos 85.), Rezes (Dombi 76.) - Kulcsár (Yannick 59.), Coulibaly
 
Ferencváros: Ranilovic - Csizmadia, Grúz, Otten, Junior - Lisztes (Balog Z. 73.), Maróti, Andrezinho (Tóth B. 57.) - Oláh, Felix, Abdi (Somalia 66.)