UEFA

Aggasztónak tartják a Chelsea költekezését

Címkék:

A Chelsea 83 és fél millió eurót költött a januári átigazolási időszakban, mindössze két játékosra, néhány óra leforgása alatt. A klub közben jókora adósságot görget maga előtt, ezért az UEFA is rosszallását fejezte ki a horribilis költekezés miatt.

Bár még csak február elején járunk, könnyen lehet, hogy a Chelsea az év üzletét kötötte meg Fernando Torres leigazolásával. A Liverpoolból érkező "Kölyök" 58.8 millió euróba fájt a tulajdonos Roman Abramovicsnak, míg a másik igazolás, a Benficától megszerzett David Luiz "csak" 25 millióba. A bevételi oldalon 0 eurócent/penny a mérleg, Patrick van Aanholt (Leicester City) és Daniel Sturridge (Bolton) is ingyen került, fél évre más csapathoz.

Az Európa Labdarúgó Sözvetség (UEFA) a múltban már figyelmeztette a londoniakat, hogy tartsák tiszteletben a pénzügyi fair play szabályokat, az angol The Guardian szerint azt, hogy csak Torresre közel 60 millió eurót költöttek, egyenesen aggasztónak találták Nyonban, a szervezet központjában. Michel Platini, a szervezet első embere a közelmúltban arról beszélt, hogy azok a klubok, amelyek súlyosan áthágják ezeket a kereteket, szankciókra számíthatnak. Az UEFA 45 millió euróban szabályozza a klubok veszteségeit egy hároméves periódust nézve, ami ezzel a szezonnal kezdődött.