Alpesi sí

Meglepetés Söldenben - Lindsey Vonn győzött óriás-műlesiklásban

  • VNA

Eddig a leggyengébb számának számított az óriás-műlesiklás, most azonban ebben a szakágban is Világkupa versenyt nyert Lindsey Vonn.

Szombaton a hölgyek söldeni óriás-műlesikló versenyével vette kezdetét a 2011/12-es alpesi sí Világkupa szezon. Az első futam után a 63 indulóból az olasz Federica Brignone állt a legjobb idővel (1:09,43), akinek majdnem fél másodperces (0,44) előnye volt a kétszeres világbajnok osztrák Elisabeth Görgl és ötvenhat századmásodperc a tavalyi söldeni győztes német Viktoria Rebensburg előtt. A szezon első versenyét azonban mégsem közülük nyerte meg valaki. Az amerikai Lindsey Vonn ugyanis a negyedik helyről indulva, a pálya utolsó harmadában remekül síelve eléjük került és pályafutása első sikerét aratta ebben a szakágban. Vonn a másik négy versenyszámban nyert mát korábban is VK-versenyt (nem is keveset), mostani sikerével pedig csatlakozott azon sízőkhöz (pl. a svéd Anja Paersson), akik minden szakágban tudtak már legalább egy Világkupa versenyt nyerni.

Az amerikai síző mögött végül a második helyet a németek olimpiai bajnoka, a szakági Világkupa címvédője, Viktoria Rebensburg szerezte meg, aki a pálya alsó részén nyolctizedes előnyt adott el és végül négy századmásodperccel végzett Vonn mögött. A harmadik helyre a hazaiak reménysége, Elisabeth Görgl jött be végül. Az első futam után vezető vb-ezüstérmes Brignone számára nem alakult jól a második futam, hiszen a pálya közepénél összeakadtak a lécei, elesett és így továbbra is várhat pályafutása első VK-győzelmére. Az összetett Világkupa győztese, a német Maria Höfl-Riesch több mint három másodperces hátránnyal a 24. helyen fejezte be a szezonnyitó versenyt.A söldeni hétvége vasárnap a férfiak óriás-műlesikló futamával folytatódik, amelyet az Eurosport 9.30-tól és 12.45-től élőben közvetít.

Sölden - női óriás-műlesiklás
Versenyző időeredmény
1. Lindsey Vonn  2:24.43
2. Viktoria Rebensburg 2:24.47
3. Elisabeth Görgl 2:24.83
4. Tessa Worley
2:25.23
5. Maria Pietilae-Holmner 2:25.33
6. Anna Fenninger 2:25.67
7. Kathrin Zettel 2:25.91
8. Jessica Lindell-Vikarby 2:25.96
9.TainaBarioz 2:26.24
10. Julia Mancuso 2:26.29