Serie A

Rudolf gólja egy pontot ért a Milan ellen

A magyar támadó egy cseles szabadrúgás után szerzett vezetést a Barinak, de a Milan tíz emberrel is kiegyenlített Cassano révén.

Rudolf gólöröme - Fotó: AFP

A Milannál Flamini és Cassano is csak a cserepadon kapott helyet, a vendégeknél viszont Rudolf Gergely kezdett a csatársorban. Kicsit bágyadtan, zuhogó esőben kezdtek a csapatok, de az rögtön kiderült, a Milan támadni akar a mérkőzésen. Rudolf többnyire egymagában küzdött a négy Milan védővel, mivel társai nem segítették, nem volt sok esélye arra, hogy helyzetbe kerüljön. A Milan fölényben játszott, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani. A 23. percben Ibrahimovic előtt adódott egy lehetőség, de beadására jó ütemben mozdult ki a Bari kapusa. Négy perccel később ismét a svéd veszélyeztette a kaput, 20 méteres szabadrúgását remek reflexszel ütötte ki Gillet. A 30. percben Rudolf lőtt volna kapura ígéretes helyzetből, de a hazaiak blokkolni tudták. A 39. percben a semmiből szerezte meg a vezetést a Bari, méghozzá Rudolf révén. Egy szabadrúgásnál elbambultak a Milan játékosai, a magyar játékos befutott a sorfal mögé, majd megkapta a labdát Almirontól, és jobb oldalról a 16-oson belülről a hosszú sarokba gurított (0-1). Ezzel a szünetben a vendégek vonulhattak vezetéssel az öltözőbe, amire a hazai közönség válasza éles füttykoncert volt.

A második játékrészben természetesen rákapcsolt a Milan, a hazaiak beszorították a Barit. A kifejezetten gyengén futballozó Robinhót Cassano váltotta, Allegri még feljebb vezényelte csapatát. A 60. percben Ibrahimovic lőtt a Bari kapujába, ám a játékvezető kezezés miatt nem adta meg a találatot. A milánói együttes tanácstalannak tűnt, a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés okozta fáradtság érződött a játékosokon. A 65. percben Ibrahimovic passzolt el keresztbe a kapu előtt, ám a vendégek védői fel tudtak szabadítani. Három percre rá Rudolf Gergely is lejött a pályáról, a Bari egy óvatosabb felállásra váltott. A 72. percben újra Ibrahimovic lépett ki ziccerben Cassano labdájával, ám kapu mellé gurított. Egy percre rá, talán épp ezért megütötte a hazaiak védőjét, Rossit amiért rögtön kiállította a játékvezető. Negyedórával a vége előtt Emanuelson került helyzetbe, ám ő is kihagyta a helyzetet. A Milan azonban tíz emberrel is egyenlíteni tudott: Antonini futott el a bal oldalon, középre adását pedig Cassano kapásból a kapuba lőtte (1-1). A mérkőzés képe továbbra sem változott, a Milan emberhátrányban is rohamozott, a Bari pedig próbálta tartani az eredményt. Emanuelson és Seedorf előtt is adódott még egy helyzet, ám egyikük sem tudott a kapuba találni, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Serie A, 29. forduló:

AC Milan–Bari 1–1
gólszerzők: Cassano (82.), ill. Rudolf (39.)

Rudolf (0-1)

Cassano (1-1)