Premier League

Evra rasszizmussal vádolja Suárezt a rangadó után

A Manchester United francia védője rasszizmussal vádolta meg a Liverpool uruguayi csatárát, ez pedig bekerült Andre Marriner játékvezető jelentésébe is.

Evra és Suárez - Fotó: AFP

1-1-es döntetlent játszott a Liverpool és a Manchester United a Premier League rangadóján. A Liverpool Steven Gerrard remek szabadrúgásával szerzett vezetést az MU elleni rangadón, de a csereként beálló Chicharito egyenlíteni tudott. Történt azonban más is a rangadón, aminek további következményei lehetnek.

Luis Suárez és Patrice Evra többször is találkozott a pályán, az MU francia védője szerint a 63. percben uruguayi ellenfele rasszista kijelentéseket tett rá, amiket a televíziós kamerák is rögzítettek.

"Ott voltak a kamerák, bárki láthatja. Legalább tízszer mondta nekem azt a bizonyos szót" - nyilatkozta Evra, a francia Canal+ tévécsatornának. A hírek szerint ez a szó a "néger" volt.

A liverpooli játékos tagadta ezt, a klub szóvivője szólalt meg az ügyben.

„Először akkor hallottunk erről, amikor Kenny Dalglisht 20 perccel a lefújás után hívták a játékvezetők öltözőjébe. Utána beszélt Luis Suarezzel, aki egyértelműen cáfolta, hogy rasszista kijelentéseket tett” - mondta a szóvivő.

Az ügynek folytatása is lesz, mivel a bíró jelzett az incidensről az FA-nek, a szövetség pedig elindította a vizsgálatot.