NB I

Egy-egy pontot birkózott össze a sárban a Zalaegerszeg és a Vasas

Rossz talajú pályán inkább izgalmas, mint látványos volt a Zalaegerszeg-Vasas mérkőzés az NB I hatodik fordulójának nyitányán. A találkozó egy-egy tizenegyesgól után döntetlennel ért véget, ami sem az eddig nulla ponttal álló ZTE-nek, sem Zalába két egységgel érkező angyalföldieknek nem igazán jó.

A mérkőzés előtt nem sokkal óriási felhőszakadás tört ki Zalaegerszegen, ami miatt akár el is maradhatott volna a mérkőzés, de Kassai Viktor játékra alkalmasnak találta a pályát. Arra valóban jó is volt, csak épp szép játékra nem nagyon. Az első félidőben a tócsák, a másodikban a lassacskán szántásra emlékeztető gyep tördelték a mérkőzést.

Gáspár József és Roguy Meyé futnak versenyt a labdáért a Zalaegerszeg és a Vasas NB I-es mérkőzésén Zalaegerszegen 2011 augusztusában

Ennek ellenére helyzetek azért mindkét oldalon kialakultak, elsőként a harmadik percben a Zalaegerszeg előtt. Meyé elment a jobb szélen, középre adása meg is találta Balázst, ő azonban a vizes labdát rosszul találta el, és végül tisztáztak előle a védők.

A 8. percben megint Meyé volt a főszereplő: egy előrevágott labdával indult meg, erőszakosan beevickélt két védővel a hátán a tizenhatoson belülre, majd ott elesett. A megítélt tizenegyest ő maga végezte el, és be is lőtte. (1-0)

Ezt követően ébredezett a Vasas, a 15. percben Homma nagyszerűen vette le a felé ívelt játékszert, középre tette, ott Simics pörgetett bele, és csak néhány centivel tévesztette el a jobb alsó sarkot. A következő időszakban kevesebb helyzet alakult ki, és azok is mind a ZTE előtt. Balázs kétszer egymás után is mehetett Ilizi kapujára, de mindkétszer egyformán rosszul az alapvonal mögé emelt.

Az első játékrészt Kamber kemény lövése zárta le, ami egy kipattanó után jött, de szintén célt tévesztett.

A második félidőben pályára lépett a hazaiaknál a Kecskemétről frissen igazolt Tököli Attila, sokkal több helyzet azonban neki köszönhetően sem alakult ki. Sőt, inkább a Vasasnak voltak lehetőségei ebben a negyvenöt percben.

Először Jahics egy szörnyű kirúgással hozta nagy helyzetbe Dajicsot, de nagy bravúrral védeni tudott. Erre Horvát András még válaszolt egy lehetőséggel, de a jobb oldalról nagyon csúnyán a nézőtérre lőtt. A 74. percben az angyalföldi Bakos 17 méterről próbálkozott egy formás támadás végén, de Jahics megint nagyot védett.

Aztán viszont a hazai kapus hozta össze az egyenlítést a Vasasnak. Egy beívelésre bizonytalanul jött ki, kiejtette a labdát, majd Simics lábát találta el a játékszer helyett, így büntetőhöz juttatta a vendégeket. A sértett értékesítette a tizenegyest. (1-1)

A véghajrában Simicsnek és Tökölinek is volt egy egy nagy ziccere, de mindkét oldalon remekül védeni tudtak a kapusok, így maradt az egyik csapatnak sem igazán jó döntetlen.

OTP Bank Liga, 6. forduló
ZTE FC - Vasas-Híd 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 2186 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Meyé (9., 11-esből), illetve Simic (84., 11-esből)
sárga lap: Kovács Gá. (33.), illetve Radványi (8.), Mileusnic (17.), Simic (84.)
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge., Turcsik - Horváth A. (Hervas, 76.), Szalai, Kovács Gá., Kamber, Balázs (Tököli, a szünetben) - Meyé (Turkovs, 56.)
Vasas: Ilizi - Mileusnic (Arsic, 39.), Gáspár, Kovács G., Radványi (Bakos, a szünetben) - Kulcsár D., Farkas B., Bárányos, Homma (Simek, 67.) - Dajic, Simic