Kajak-kenu Eb

Kovács Katalin nyerte az első aranyérmet Belgrádban

Címkék:

Szombaton az 1000 méteres döntőket rendezik a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon. Vajda Attila, a kenu egyes olimpiai címvédője csak a 8. helyen ért célba, a férfi kajakosoknál Dombvári Bence élete első felnőtt Európa-bajnokságán a 9. lett. A harmadik fináléban aztán megszületett az első arany, Kovács Katalin fölényesen nyerte a női egyest, és 23. Eb-elsőségét gyűjtötte be.

Kovács Katalin 23. Európa-bajnoki aranyérmét nyerte Belgradban K-1 1000 méteren

A nap első fináléjában a 19 éves Dombvári Bence K-1 1000 m-en élete első felnőtt Európa-bajnoki döntőjében a 9. helyen ért célba.

A kenu egyesek másodszorra tudtak elrajtolni, elsőre körülbelül 50 méter után visszahívták a versenyzőket, miután két indulónak nem működött a rajtgépe. A megismételt rajt után Vajda Attila együtt haladt a mezőnnyel, féltávnál a 6. helyen haladt, 800-nál pedig a 8. volt, sajnos nem tudott visszakapaszkodni. A számot a német Sebastian Brendel nyerte, az olimpiai bajnok Vajda csak a 8. helyen végzett.

A nap harmadik döntőjében végül megszületett az első érem, a legfényesebb: Kovács Katalin végig fölényesen vezetve nyerte a női 1000 métert, és 23. Európa-bajnoki aranyérmet szerezte. Az ezüstérem a szerb színekben versenyző vajdasági Nagy Antóniáé lett.