Bajnokok Ligája

Rutin, egységesség és pontosság kellett az Inter moszkvai győzelméhez

A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója az Inter CSZKA Moszkva elleni idegenbeli győzelmével kezdődött. Bár mezőnyben többnyire az orosz csapat volt fölényben, és két szép gólt is tudtak lőni Julio Cesarnak, a milánóiak összességében jóval kevesebb hibát követtek el védekezésben, az ellenfél kapuja előtt pedig pontosabbak voltak, így meg tudták nyerni a B csoport első keddi találkozóját.

A meccs első öt percében úgy nézett ki, a CSZKA simán lejátssza az Intert, mezőnyben látványosan járatták a labdát, már-már cicáztak az olasz csapat játékosaival, akik aztán válaszul megszerezték a vezetést. Első szögletüknél ugyanis Gabulov nem értette meg magát védőjével, aki elcsúsztatta előle a játékszert, a hosszú oldalon pedig Lúcio egy másik hátvéd érintésével a hálóba belsőzött. (0-1)

A váratlan gól megroppantotta a hazaiakat, Obi közeli fejesénél és Milito fordulásos lövésénél is csak nézelődtek a hazai védők, vagy épp ők kínálták fel a labdát. Gabulov azonban ezúttal stabil pontnak bizonyult, és mindkétszer védeni tudott.

Nagatomo és Pazzini örülnek az inter góljának a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Luzsnyiki Stadionban 2011 szeptemberében

A 23. percben azonban már nem volt esélye, amikor a jobb szélen Nagatomo befűzte Alekszej Berezutszkijt, majd keményen középre lőtt labdáját Pazzini belsőzte a kapuba. (0-2)

Érdekes módon ezt követően lett több helyzete a moszkvai csapatnak, előbb Julio Césárnak kellett védenie Dzagojev bombáját, majd Doumbia fejelt a kapufára. Végül a szünet előtt még összejött a szépítés a hazaiaknak, Dzagojev szabadrúgásból tekert szépen az Inter kapujába. (1-2)

A második félidőben az oroszok birtokolták többet a labdát, míg a milánóiak inkább kontrákra építettek, és mindkét csapatnak voltak is lehetőségei a gólszerzésre. Sokáig Mamajev és Dzagojev, illetve Chivu és Zárate is hiába próbálkozott, de a 77. percben Vagner Love-ot Zanetti és Lúcio nem vették komolyan a tizenhatos bal sarkánál, a brazil pedig egy könnyed csel után kilőtte a bal alsót. (2-2)

Az Internek azonban csak ennyi kellett, hogy újra megrázza magát, mindössze két perccel később Cambiasso indította Záratét, aki higgadtan újra megszerezte a vezetést a vendégeknek. (2-3)

A hajrában ugyan megint a CSZKA birtokolta többet a labdát, és oda-oda került a vendégkapu elé, de ott stabil védelemmel találta magát szemben, így újabb gólt nem tudott szerezni.

Bajnokok Ligája
B csoport
CSZKA Moszkva-Inter 2-3 (1-2)
gólszerzők: Dzagojev (45+2.), Vagner Love (77.), illetve Lúcio (6.), Pazzini (23.), Zárate (79.)