Magyar-holland

Huntelaar helyett van Nistelrooy a vendégek keretében

  • MTI

Ugyan a pénteki szűkítésnél kikerült, a sérülések miatt hétfőn visszahívták a magyarok ellen készülő, világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott keretébe Ruud van Nistelrooyt.

Van Nistelrooy riogathatja a magyar védőket - Fotó: AFP
Bert van Marwijk szövetségi kapitány azért döntött a 34 éves támadó újbóli behívása mellett, mert biztossá vált, hogy Arjen Robben és Theo Janssen mellett a selejtezősorozat legeredményesebb játékosa, a négy mérkőzésen nyolc gólt jegyző Klaas Jan Huntelaar sem léphet pályára pénteken a Puskás Ferenc Stadionban. A két csapat négy nappal később Amszterdamban is találkozik egymással.

A Manchester United korábbi gólvágója 1998-ban lépett először pályára az Oranje színeiben, eddigi 68 válogatott mérkőzésén 34 gólt szerzett. A 2006-os német világbajnokságon Klaas-Jan Huntelaar által üresen hagyott helyen még befért a keretbe, de az akkori szövetségi kapitánnyal (Marco Van Basten) való rossz viszonya miatt egy év múlva lemondta a válogatottságot. Azonban ismét visszakerült az őt megillető helyre, a 2008-as Európa-bajnokságra készülő csapatban stabil helye volt, ő egyelített a végül 3-1-es vereséggel végződő (és a kiesést jelentő) Oroszország elleni negyeddöntőn.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokságot ugyan kihagyta (egészséges volt, de nem kapott behívót), de társai sorozatos sérülései és a Hamburgban mutatott formája miatt Bert van Marwijk, a Tulipánosok szövetségi kapitánya meghívta az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretbe. A San Marino elleni 5-0-s győzelemből egy góllal vette ki a részét.

Az oroszok ellen elveszített negyeddöntő