Bundesliga

Van Gaal idény végén távozik a Bayerntől

  • MTI

Német lapértesülés szerint a hétvégi újabb fiaskó ellenére csak nyáron távozik Louis van Gaal, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A Bild napilap úgy tudja, hogy az 59 esztendős holland tréner hétfőn abban állapodott meg a klubvezetőkkel, hogy egy évvel szerződésének 2012-es lejárta előtt felbontják a kontraktust.

A bajorok szombaton 3-1-re kikaptak Hannoverben. Előzőleg rövid időn belül két fontos mérkőzést is elvesztettek saját közönségük előtt: előbb a bajnokságban maradtak alul az éllovas Borussia Dortmunddal szemben, majd a kupaelődöntőben a Schalke ellen. Ugyanakkor a Bajnokok Ligájában jó esélyük van a legjobb nyolc közé jutásra, miután a nyolcaddöntő első mérkőzésén 1-0-ra nyertek a címvédő Internazionale vendégeként.

A Bundesligában pillanatnyilag ötödik Bayern 25 forduló után öt ponttal van lemaradva a BL-selejtezőre jogosító harmadik helyen álló Hannover mögött. A BL-főtáblát érő második pozíciót a Bayer Leverkusen foglalja el, amely hét ponttal gyűjtött többet a münchenieknél.