Manchester United

A statisztikák szerint Nani jobb, mint Cristiano Ronaldo volt

A Chelsea elleni 3-1-es győzelem alkalmával lejátszotta 100. Premier League-mérkőzését a Manchester Unitedben a portugál Nani, és kissé talán meglepő módon jobb statisztikákat tud felmutatni, mint a Vörös Ördögök korábbi, a Real Madrid jelenlegi sztárja, Cristiano Ronaldo ugyanennyi találkozó után.

Nani és Cristiano Ronaldo kocognak a portugál labdarúgó-válogatott Ciprus elleni Eb-selejtező előtti edzésén 2011 szeptemberében

A statisztikákat mindig óvatosan kell kezelni - ezt mi is megtesszük -, de mindenképp figyelemre méltó, hogy Nani a számok szerint mennyivel jobb teljesítményt nyújtott a Manchester Unitedban, mint Cristiano Ronaldo. Az első 100 mérkőzésén előbbi valamivel több percet játszott, mint honfitársa, ugyanannyi gólt lőtt, de majdnem háromszor annyi gólpasszt adott, így a kanadai táblázaton több mint 20 ponttal többet ért el.

Statisztika
Nani és Cristiano Ronaldo teljesítménye 100 Premier League-meccsen
  Nani C. Ronaldo
Játékpercek 6752 6705
Gólok 19 19
Gólok 33 12
Kanadai pontok összesen 52 31

 

 

 

 

 

 


Meg kell azonban jegyeznünk a teljesség kedvéért, hogy Nani éppen egy évvel hosszabb idő alatt jutott el a jubileumi 100. találkozóig, amiben Ronaldónak elég nagy szerepe volt, hiszen korábban többek közt ő tartotta távol honfitársát a United kezdőcsapatától. Ráadásul meglepő lenne, ha Nani hasonlóan elképesztő fejlődést produkálna, mint Ronaldo. A Real sztárja ugyanis már Manchesterben is sokkal termékenyebb volt negyedik, ötödik és hatodik szezonjában, mint az első háromban: 4, 5 illetve 9 gól után 17-et, 31-et illetve 18-at szerzett, nem is beszélve a Real Madridban 66 bajnokin szerzett 70 találatáról.