Bajnokok Ligája, A-csoport

Lépéselőnybe került a Bayern a "halálcsoportban"

A "halálcsoportnak" is nevezett négyesben lépéselőnybe került a Bayern München azzal, hogy Spanyolországban győzte le a Villarrealt, míg a másik találkozón a Manchester City nem bírt az olasz Napolival.

A német sztárcsapat korán vezetést szerzett az El Madrigalban, a Franck Ribéry elfutása és passza után a fiatal Toni Kroos tudott eredményes lenni. Az előny birtokában sem vett vissza a tempóból a Bayern, de igazából a Villarreal nem volt igazán hatékony az egész mérkőzésen. A végig mezőfölényben játszó németek az első félidőben csereként beálló brazil Rafinha által biztosították be a győzelmet - tették mindezt teljesen megérdemelten.


A forduló egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a bajnokságban szárnyaló Manchester City nem bírt az olasz bronzérmes Napolival. Ugyan angol csapatról lévén szó, már a találkozó elején nekirontott a vendégeknek a City, de sem Dzeko sem Agüero nem találta el a kaput. Ez a tendencia végigkísérte a hazaiakat az egész mérkőzésen, hiszen 20 lövésükből mindössze egy gólt sikerült begyötörni. A vége előtt 20 perccel az uruguayi Edinson Cavani révén előnyhöz jutottak a nápolyiak, de nem sokkal később Kolarovnak sikerült az egalizálás. A lüktető tempójú összecsapáson végül pontosztozkodás lett a vége - aminek egyedül a Bayern örülhetett igazán.

Bajnokok Ligája
A-csoport 1. forduló
Villarreal - Bayern München 0-2 (0-1)
Gól: Kroos 7. Rafinha 76.
Manchester City - Napoli 1-1 (0-0)
Gól: Kolarov 75. ill. Cavani 69.