Férfi vízilabda

Kemény Dénes kijelölte a vb-csapatot

  • MTI/63

Kihirdette a júliusi sanghaji világbajnokságra utazó 13 fős csapatát szerdán Kemény Dénes, az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar válogatott hivatalos honlapján ismertetett 13 fős keretből most kimaradók továbbra is folytatják az edzésmunkát, hogy szükség esetén beugorhassanak. Vámos Márton a vb-re indulásig a csapattal marad, a névsorban szereplőktől most búcsúzó másik három játékos, Baksa László, Bundschuh Erik és Török Béla pedig az Universiadéra készülő magyar főiskolás válogatotthoz csatlakozik.

Kemény Dénes a vlv.hu-nak azt mondta, minél jobban akarnak szerepelni a sanghaji tornán, s a névsor véglegesítésekor a játékosok által mutatott teljesítmény mellett azt is mérlegelte, hogy melyik vízilabdázó szerepeltethető több poszton.
   
Nem okozott nagy megrökönyödést, s úgy vettem észre, volt néhány játékos, aki fellélegzett Kemény DénesA magyar csapat a 2008-as Európa-bajnok Montenegróval, a vb-második Spanyolországgal, valamint Kazahsztánnal játssza a csoportmérkőzéseket július 16. és 31. között sorra kerülő vb-n, amelynek első három helyezettje jogot szerez a jövő évi londoni olimpián való részvételre.



A hétvégén a Margitszigeten megrendezésre kerülő Vodafone Kupán a vb-re utazó 13 játékos játszik majd.

A sanghaji vb-re utazó keret
Nagy Viktor, Szécsi Zoltán (kapusok)
Biros Péter, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt (mezőnyjátékosok)