FA-kupa

Sovány manchesteri siker

Nem sok kellett az ötödosztályú Crawley Town meglepetéséhez a Manchester United ellen az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében: szombat délután a nyugat-sussexi Vörös Ördögök megszorongatták a nagyokat, Sir Alex Ferguson csapata egy soványka 1-0-val ejtette ki a kiscsapatot.

A Manchester United 1-0-ra győzte le az ötödosztályú Crawleyt

Igaz, hogy a manchesteri Vörös Ördögök a B, sőt talán a C csapatukkal álltak ki, de egy ötödosztályú ellenféllel szemben akkor is szégyennek számít a soványka 1-0. Ehhez azt is hozzá kell tennünk, hogy az első negyedórában helyzetet sem tudott kialakítani a United. A 28. percben aztán Gibson bal oldali beadását Wes Brown fejelte a hálóba, megszerezve a Ferguson-éra 2500. gólját, de a következőre még várni kell, a második félidőben például nem volt kapura tartó lövése a Manchester Unitednek! A Crawley szívvel-lélekkel, egyáltalán nem megszeppenve küzdött az Álmok Színházában. A 92. percben Brodie fejesénél csak a kapufa mentette meg a megsemmisüléstől a Manchestert.

A vereséggel megszakadt a kiscsapat 4 hónap óta tartó veretlensége tétmérkőzéseken, de Steve Evans csapata emelt fővel utazhat haza az Old Traffordról, míg a hazai játékosok aligha teszik zsebre azt, amit Sir Alex Fergusontól kapnak az öltözőben...

FA-kupa, 5. forduló (nyolcaddöntő):
Manchester United-Crawley Town 1-0, továbbjutott a MU.
Gólszerző: W. Brown (28.)

A további program:
Vasárnap:
4. forduló, újrajátszás: Manchester City-Notts County (III.) 15:00
Fulham-Bolton Wanderers 16:00
Leyton Orient (III.)-Arsenal 17:30
Hétfő:
West Ham United-Burnley (II.) 21:00
Március 1. kedd:
Everton-Reading (II.) 20:30
Március 2., szerda:
Manchester City/Notts County-Aston Villa 20:45