Felkészülés

Fabregas nem utazik el az Arsenallal Ázsiába

Arsene Wenger, az Ágyúsok menedzsere szerint a csapatkapitány izomsérüléssel bajlódik, de a Barcelona is lehet a háttérben.

Fabregas otthon edz, amíg a többiek Ázsiában lesznek - Fotó: AFPNagycsapatból középcsapattá eshet vissza az Arsenal a Premier League-ben. Az már biztos, hogy a francia Gael Clichy a Manchester City kedvéért elhagyja az Arsenalt, de honfitársa, Samir Nasri távozása is napirenden van. Mellettük spanyol Cesc Fabregas sorsa is igencsak kérdéses - az Arsenal csapatkapitányáért, a Barcelona mellett már a Real Madrid is harcol -  de a pletykák szerint a dán Nicklas Bendtner és az orosz Andrej Arshavin sem szeretne Londonban maradni. A holland Robin van Persie maga kérte a klub vezérkarát, hogy tegyék őt átadólistára.

„Samir Nasri és Cesc Fabregas helyzete hasonló. Meg akarjuk tartani Cesc-t, és keményen harcolunk ezért. Nasriért is mindent megteszünk, hogy a csapatnál maradjon. A lehető legerősebb kerettel szeretnénk Ázsiába utazni a felkészülési túránkra, de Fabregas nem utazik velünk, mert kisebb izomsérüléssel bajlódik. Ő itthon marad és edz” - szögezte le a menedzser, de akár a Barcelona legújabb ajánlata is lehet ennek hátterében.

A francia menedzser Ryo Miyaichit is dicsérte, aki egy hollandiai kölcsönadás után térhet vissza az Ágyúsokhoz.

„Ő is ott lesz a repülőn, jó lehetőség ez számára, hogy megmutassa a tehetségét. Mindenki kiváncsi rá, hogyan teljesít majd Ázsiában.”

Arsene Wenger beszélt arról is, hogy hiába nem nyert semmit a csapattal már hat éve, legutóbb már nagyon közel álltak ehhez.

„Nagyon sokszor elmondtam már, az előző szezonban nagyon közel voltunk ahhoz, hogy trófeákat nyerjünk, annak ellenére, hogy a vége csalódás volt. Vissza akarunk térni, és el akarjuk érni a célunkat. Nem a játékosok eladásáról szeretnék gondolkozni, hanem  1-2 valóban minőségi igazolást szeretnék véghezvinni” – tette hozzá Wenger.