Német foci

Hajnal a Stuttgartot és a Dortmundot is ünnepli

  • MTI

Jelenlegi csapatát, a VfB Stuttgartot, de korábbi együttesét, az idei Bundesliga-győztes Borussia Dortmundot is ünnepli Hajnal Tamás.

A magyar válogatott középpályása idén januárban igazolt Dortmundból Stuttgartba, és szakértők szerint nem utolsósorban az ő játékának, valamint góljainak és gólpasszainak köszönhető az, hogy a csapat a kiesést jelentő 17. helyről a tavaszi szezon végére a 11. helyre jött fel.

A magyar labdarúgó - aki egy csapásra a stuttgarti közönség kedvencévé vált - az MTI-nek nyilatkozva kedden elmondta: nagyon örül annak, hogy új csapatával sikerült kivívni a bennmaradást.

"Februárban még teljesen más volt a helyzet, nagyon nehéz feladat előtt álltunk, de tavasszal Bruno Labbadia edző irányításával nagyon jó csapattá kovácsolódtunk össze" - értékelt Hajnal Tamás, aki szerint a Stuttgart szinte hétről hétre erősebbé vált, és kiváló sorozatot tudhatott maga mögött.
"Örülök, hogy ebből aktívan ki tudtam venni a részemet" - hangsúlyozta a magyar középpályás, aki úgy vélekedett: mindenképp jó döntés volt, hogy a télen a Borussia Dortmundból a VfB Stuttgartba igazolt. A játékos ennek kapcsán megerősítette, hogy mivel új csapata biztosította a bennmaradást a Bundesliga első osztályában, a Dortmunddal létrejött szerződés értelmében még két évig mindenképp a Stuttgart labdarúgója marad.

Hajnal Tamás

Hajnal a tavaszi szezonban összesen 11-szer játszott a Stuttgart színeiben, három gólt szerzett, és négy gólpasszt adott. Az MTI-nek elmondta: nagyon örül annak, hogy egy nagy múlttal rendelkező, ugyanakkor megítélése szerint nagy jövő előtt álló csapatban, egy kiváló edző keze alatt dolgozhat. "Tovább javulhatok, tovább fejlődhetek, úgyhogy nagy örömmel várom az elkövetkező két évet" -  jelentette ki.

Hajnal gyönyörű sikerként értékelte ugyanakkor, hogy volt csapata, a Borussia Dortmund már megnyerte a bajnokságot. Úgy vélte, hogy Jürgen Klopp edző csapata  mindvégig kimagasló teljesítményt nyújtott, a bajnoki címet minden szempontból megérdemelte. Visszaemlékezett arra, hogy két és fél évig játszott a Dortmundban.

"Igaz, hogy a Borussia Dortmundban eltöltött utolsó fél év nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de úgy érzem, én is részt vettem abban a munkában, amely most a bajnoki címig vezetett" - nyilatkozta Hajnal Tamás, úgy értékelve: bizonyos mértékben ő is részese a Dortmund sikerének.

A magyar játékos elmondta, állandó volt a kapcsolata korábbi edzőjével, Jürgen Kloppal, és kölcsönösen gratuláltak egymásnak. Számára azonban most a legfontosabb az, hogy jelenlegi csapatával, a Stuttgarttal jól szerepeljen a hét végén Münchenben a Bayern ellen. Utána Stuttgartban lesz egy, a szezont lezáró ünnepség, így - mint fogalmazott - Dortmundba nem biztos, hogy eljut.
A német bajnokság vége után pihenésről egyelőre nem lehet szó - emlékeztetett Hajnal, utalva arra, hogy júniusban a magyar válogatottal két mérkőzés következik, Luxemburg, majd San Marino ellen.