Premier League

Az MU Nani és Rooney duplájával verte a Wolvest, a Liverpool győzött Buzsákyék ellen

A Manchester United 4-1-re győzött az Old Traffordon a Wolverhampton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján. Wayne Rooney és Luis Nani két-két gólt szerzett, Sir Alex Ferguson csapata másfél hónapja nyert utoljára legalább két találattal, a címvédő önbizalom-növelő sikerrel kezdheti újra az építkezést a Ligakupa- és BL-kudarc után. A Liverpool végig uralta a vendég Queens Park Rangers elleni mérkőzést, végül csak egy gólt szerezett, de az a győzelmet jelentette.

A Manchester United 4-1-re győzött az Old Traffordon a Wolverhampton ellen az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szombati játéknapján.

Manchester United-Wolverhampton

A címvédő már az első perctől óriási fölényben futballozott, csak idő kérdése volt az első gól. A 7. percben Valencia jobb oldali beadása után Michael Carrick fejese még elszállt a kapu felett, majd Rooney-n fogott ki kétszer egymás után Hennessey, de a 17. percben Nani ellen már nem volt ellenszer, a portugál balról cselezett befelé, majd 18 méterről bombázott a jobb alsó sarokba (1-0).

Pár perccel később Nani önzetlenül passzolt balról középre, de Phil Jones nem érte el a labdát. A 27. percben Wayne Rooney szinte lemásolta Nani gólját, 18 méterről lőtt laposan a jobb alsóba (2-0). Az újabb kapott góltól Wayne Hennessey mentette meg a vendégeket, Rooney kísérlete megpattant Johnsonon, a kapus szögletre tolta. Tetszetősen futballozott a Manchester United, kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre, legutóbb november 2-án, az Otelul Galati ellen nyert két találattal a gyárvárosi alakulat.

A 47. percben Jarvis sokadszor verte meg Smallingot a bal szélen, de ezúttal gyümölcsöző volt az akció, a hosszú oldalon Steven Fletcher emelkedett, és bólintott a léc alá (2-1). A Unitedet pár percre megfogta a kapott gól, de aztán újra átvették az irányítást, és Luis Nani visszaállította a kétgólos különbséget: Valencia jobbról tette be a labdát élesen középre, Welbeck csak beleérni tudott, de a portugál 6 méterről a hálóba passzolta (3-1). Nani után Rooney is duplázott, zseniális góllal: ismét Valencia húzott el a jobb szélen, beadott, a csatár 14 méterről zseniális mozdulattal lőtte a labdát a jobb alsóba (4-1). A 74. percben Jarvis-Fletcher összjátékot követően utóbbi közeli fejesét védte David De Gea, majd lassacskán feladta a mérkőzést a Wolves. Sir Alex Ferguson a hajrában becserélte Federico Machedát és Ezekiel Fryerst is, utóbbi most debütált a PL-ben.

A Manchester United hozta a kötelezőt, győzött Mick McCarthy csapata ellen, és másfél hónap után újra több mint egy góllal. Wayne Rooney október 18. óta tartó gólcsendjét megszakítva duplázott, akárcsak Luis Nani.

Liverpool-Queens Park Rangers

Az első félidő az utóbbi hetekben inkább botrányaival, mint pályán mutatott teljesítményével jeleskedő Luis Suárezről szólt, de az uruguayi nem tudta bevenni az egyébként harmadik számú QPR-kapus, Radek Cerny hálóját. A 10. percben hét méterről fejelt a portás kezébe, majd beadása a gólvonal előtt suhant el, a 31. percben balról, tíz méterről gurított, Cerny védett, majd a játékrész vége előtt jobb oldali emelése és a kipattanó is elakadt Cernyben. Hiába futballozott nagy fölényben és sok helyzetet kidolgozva a Liverpool, gólt nem tudott szerezni. Egészen a 47. percig, amikor Charlie Adam bal oldali beívelése után Suárez a kapu torkából fejelt a hálóba (1-0).

A 61. percben Maxi Rodríguez duplázhatta volna meg az előnyt, de hét méteres lövését kitornázta Cerny. A mérkőzés hátralévő részében is uralta a játékot a hazai gárda, de újabb gólt nem tudott szerezni, egygólos Liverpool-sikerrel ért véget a találkozó. Buzsáky Ákos nem kapott szerepet a QPR-ban. A Vörösök "újonc-fóbiája" megszakadt a londoniak ellen, korábban a Swansea és a Norwich is ponttal távozott az Anfieldről.

Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers már az első félidőben kétgólos hátrányba került a vendég Aston Villával szemben. Ivan Klasnic révén szépítettek a hazaiak, de az egyenlítés már nem sikerült, zsinórban negyedszer kapott ki a Bolton a bajnokságban.

Premier League, 15. forduló:

Manchester United-Wolverhampton 4-1 (2-0)
Gólszerző: Nani (17. 56.), Rooney (27., 62.), illetve S. Fletcher (47.)
 
Liverpool-QPR 1-0 (0-0)
Gólszerző: Suárez (47.)
 
Bolton-Aston Villa 1-2 (0-2)
Gólszerző:Klasnic (55.), illetve Albrighton (33.), Petrov (39.)
 
Arsenal-Everton 1-0 (0-0)
Gólszerző:Van Persie (70.)
 
West Bromwich Albion-Wigan 1-2 (1-1)
Gólszerző: Reid (33.), illetve Moses (37.), J. Gómez (57.)
 
Norwich-Newcastle 4-2 (1-1)
Gólszerző: Hoolahan (39.), Holt (60., 82.), Morison (63.), illetve Demba Ba (45., 71.)
 
Swansea-Fulham 2-0 (0-0)
Gólszerző: Sinclair (56.), Graham (90.)