Újpest

Vermes hosszabbított, itthon csak Újpesten játszana

Az Újpest szakmai stábja úgy döntött, hogy Vermes Krisztián viselje a csapatkapitányi karszalagot, mert igazi példakép lehet.

Vermes Krisztián - Fotó: Pilise Gábor 2009Vermes Krisztián három évvel meghosszabbította a szerződését Újpesten, és ráadásként megkapta a csapatkapitányi karszalagot is. Kovács Zoltán, a lila-fehér klub sportigazgatója elégedetten nyugtázta a történteket a klub hivatalos honlapján.

Nagyon örülök, hogy sikerült meghosszabbítanunk Vermes Krisztián szerződését, és ezúton is köszönöm a hozzáállását, ami nagyban megkönnyítette a szerződés létrejöttét. Könnyű volt vele megállapodnunk, hiszen nála nem üres szó a klubhűség, és tartotta magát ahhoz, hogy Magyarországon csak az Újpestben szeretne játszani. Nem élt vissza azzal, hogy nyáron lejárt volna a szerződése, a klub pedig azt nem használta ki, hogy Krisztián idehaza nem akart más csapathoz szerződni. Válogatott játékoshoz méltó feltételekkel állapodtunk meg, és úgy érzem, Krisztián ezt meg is érdemli sportolói és emberei kvalitásai miatt, és méltó arra, hogy igazi példaképnek tartsák. Éppen ezért döntött úgy a szakmai stáb, hogy ő viselje a csapatkapitányi karszalagot, és biztos vagyok benne, hogy meg fog felelni az ezzel járó kihívásoknak is” – mondta az egykori kiváló támadó az ujpestfc.hu-nak.

Kovács Zoltán elmondta, az egyeztetések tartanak Rajczi Péterrel is, de vele még nincs szó egyezségről.

Csatárunk szerződéshosszabbításhoz való hozzáállása is nagyon korrekt, ő szintén elmondta, hogy az NB I-ben számára az Újpest az első. Bízom benne, hogy vele is minél hamarabb megállapodunk.”

Ahogy arról beszámoltunk, a Videoton két futballistáját is szerették volna kölcsönvenni Újpesten, ebbe azonban Fehérváron nem egyeztek bele.

Valóban, érdeklődtünk a fehérvári klubnál Marko Andjics és Goran Vujovics helyzetéről. Úgy érzem, tisztességesen jártunk el, hiszen miután a játékosok szerződése nyáron lejár Fehérváron, közvetlenül őket is hívhattuk volna. Sajnos, a Videoton nem engedte el őket, de továbbra sem tettünk le arról, hogy minél jobban megerősítsük a keretünket” – tette hozzá a sportvezető.