Hathárom Rádió

Mourinho jobb edző, de a Barcelona jobb csapat - Vadócz Krisztián

Az Osasuna magyar válogatott középpályása nyilatkozott a hatharom.hu újonnan indult rádióműsorában, a Magaslabdában a spanyol Király Kupa-döntő esélyeiről.

Vadócz Krisztián épp Lukas Podolski elől szerzi meg a labdát - Fotó: AFP
A magyar játékos szerint a Real Madrid trénere szakmailag képzettebb és sikeresebb, de a Barcelona csapatként jobban muzsikál, mivel a királyiak filozófiája más, és főleg igazolások útján érkeznek a „nagynevű” játékosok.

A Barcelona most egyeduralkodó a világon, mivel a fiatal játékosokba gyerekkoruktól nevelik bele azt a mentalitást, ami miatt most itt tartanak. Akár a Real, akár egy kiscsapat a katalánok ellenfele, mindenki ellen ugyanazt az attraktív játékot erőltetik, amivel megfojtják őket - kezdte mondandóját egy kis helyzetelemzéssel Vadócz. - Addig járatják a labdát, amíg megtalálják a rést az ellenfél védelmén. Így játszottak az Osasuna ellen is, és a hétvégén újra ellenünk lépnek pályára, így a felkészülés miatt is nézem az El Clásicót.

Arra a kérdésre, hogy a Real vajon melyik meccset nyerheti meg a még hátralévő három összecsapásból, a következőket mondta.

Négy meccset játszanak egymás után, de szerintem a Király Kupa döntőjére van a legnagyobb esélyük. Nem hinném, hogy az oda-visszavágós Bajnokok Ligája párharcban Mourinho együttese jutna tovább. De ma este megfricskázhatják a Barcát.

A Barcelona-Real Madrid derbiktől kicsit eltávolodva a magyar válogatott középpályás beszélt a pamplonai klubnál betöltött szerepéről és az utóbbi időben mutatott formájáról is.

Van olyan meccs, amikor csak rövidebb időre állok be, mivel a kereten belül nagy a rotáció. Ettől függetlenül remélem, hogy a maradék hat fordulóban több szerepet kapok. Bízom benne, hogy a Barca ellen pályára léphetek. Épp emiatt kicsit a katalánoknak drukkolok, hátha a győzelmük miatt szombaton kevésbé figyelnek ránk” - zárta gondolatait a középpályás.