Jégkorong

Nyolcezer eurós büntetés a kanadai csatárral erősítő Volánnak

  • MTI

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) fegyelmi bizottsága szerdán nyolcezer eurós (2,5 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta a Sapa Fehérvár AV19 csapatát a múlt pénteki Red Bull Salzburg ellen játszott mérkőzésen történt nézői rendbontás miatt.

A fegyelmi eljárásra azért került sor, mert a 4-1-re elveszített összecsapáson az egyik hazai szurkoló a pályára benyúlva többször megütött egy vendégjátékost. A rendbontót a klub és a rendőrség még keresi.
   
 Az ilyen esetekben a maximálisan kiszabható büntetés 15 ezer euró, de a klubnak - közleménye szerint - azért kell kevesebbet fizetnie, mert korábban egyetlen találkozóján sem volt probléma a biztonsággal. Az egyesületnek most csak háromezer eurót kell kifizetnie, a fennmaradó ötezer euró megtérítését ugyanis a fegyelmi bizottság három hónapra felfüggesztette.
   
A közlemény szerint a csapat egy kanadai csatárral erősítette meg keretét: a súlyos sérülést szenvedett Tokaji Viktor "megüresedett" helyére érkező Chad Klassen eddig az amerikai ECHL-ligában szereplő Idaho Steelheadsben játszott. A 26 éves támadó már pénteken bemutatkozhat az együttesben, szerződése pedig a 2012/13-as idény végéig szól.