Átigazolás

Nanit megvásárolná a Bayern München

Ashley Young érkezésével a portugál szélső kiszorulhat a Manchester United kezdőcsapatából, ezért angliai pletykák szerint távozni akar a Vörös Ördögöktől. A Bajorok állítólag szívesen vinnék.

Miután a Manchester United leigazolta Ashley Youngot, Nani komoly riválist kapott a szélsőposzton. A portugál a hírek szerint már így is nehezen viselte, hogy nem kapott állandó lehetőséget a kezdőcsapatban - a Bajnokok Ligája döntőjében például csak a 69. percben állhatott be -, és most távozni akar.

Nani gólöröme a Manchester Unitedben a Stoke City ellen 2010-ben

Német információk szerint a Bayern München kész lenne megvásárolni őt, azt mondják, 22 millió euró körüli összegért valószínűleg el is engedné Sir Alex. Ugyanakkor a Juventus és a Milan állítólag régóta vár arra, hogy megszerezhesse a szélsőt, így a Bajoroknak komoly riválisokat kellene túllicitálniuk.

A Sportingban nevelkedett Nani 2007-ben igazolt a Manchester Unitedhez, és az akkor már négy éve ott játszó Cristiano Ronaldóhoz hasonlították a szakemberek. Eleinte azonban épp honfitársa miatt kapott kevés lehetőséget, akinek távozása után előrébb lépett ugyan a rangsorban, de valójában nem tudta pótolni őt. Igaz, játékstílusa is eltérő, hiszen jóval közelebb játszik az oldalvonalhoz, mint az azóta már a Real sztárjává váló Ronaldo. Emiatt meg sem közelíti az ő góltermését, viszont több gólpasszt ad a társainak. Ennek ellenére mutatkozik rá esély, hogy Young érkezésével újra hátraszorul a csapaton belül.