BL beharangozó

A Lyon pontot lopna a Real Madrid otthonában - nálunk élőben is

A Real Madrid mára szinte klasszikussá vált ellenfelét, Olympique Lyont fogadja, míg a Manchester City az életben maradásért küzd a Villarreal ellen hazai pályán.

A csoport

Manchester  City-Villarreal hathárom-tipp: 1Az angol bajnokságban listavezető Manchester Citynek mindenképpen nyernie kell kedden a spanyol Villarreal ellen ha be akar jutni a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.
Roberto Mancini együttese két mérkőzés alatt csak egy pontot gyűjtött, ezzel az A csoport harmadik helyét foglalja el a négypontos Napoli és az eddig százszázalékos, hatpontos Bayern München mögött.

"Négy meccsünk van hátra, s ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbblépésre, kedden le kell győznünk a Villarrealt" - mondta a City olasz menedzser. "A hátralévő találkozókon legalább 10 pontot össze kell gyűjtenünk."

Az angol együttesben várhatóan újra pályára lép a sérüléséből teljesen felépült argentin csatár, Sergio Agüero, mellette valószínűleg a bosnyák Edin Dzeko rohamozza majd a spanyol kaput. A Villarreal ugyanakkor több meghatározó futballistáját is nélkülözni kénytelen: a térdműtéten átesett brazil Nilmar, a korábbi spanyol válogatott Marcos Senna, illetve a középpályás Javier Camunas sem léphet pályára az összecsapáson.

SSC Napoli-Bayern München
hathárom-tipp: x
A csoport másik találkozóján a szezonban eddig 14 tétmeccsből 12-t megnyert Bayern München az olasz Napoli vendége lesz, amely 2008 óta kilenc hazai európai kupamérkőzésén maradt veretlen. A találkozó egyik nagy kérdése, hogy a legutóbbi 12 összecsapáson gólt sem kapott Manuel Neuer továbbra is sikeresen őrzi-e majd a müncheni kaput. A német válogatott hálóőrnek már 1108 perce érintetlen a hálója.
Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője, aki kedden sem számíthat a kiújult ágyéksérülése miatt több hétig harcképtelen holland válogatott Arjen Robbenre.

B csoport

CSZKA Moszkva-Trabzonspor hathárom-tipp: 1Az orosz alakulat az utolsó esélyét ragadhatja meg az európai idő szerint 18 órakor kezdődő összecsapáson. Vagner Love-ék eddig a bajnokságban kifejezetten jól szerepelnek, a Premjer Liga második helyén állnak, de a BL-ben mindössze egy pontra futotta az erejükből. Török ellenfelük négy ponttal vezeti a csoportot, egy esetleges idegenbeli sikerrel nagy lépést tennének a továbbjutás felé.

Lille-Inter
hathárom-tipp: 2
Az Inter pocsékul kezdte az idei BL-őszt, hiszen hazai pályán szenvedtek vereséget a török Trabzonsportól. A második körben, immár Claudio Ranierivel a kispadon nyerni tudtak a CSZKA otthonában, ezzel életben tudták tartani a reményeiket. A bajnokságban  továbbra sem megy Sneijderéknek, hétvégén a Catania otthonában szenvedtek kínos vereséget. A francia címvédő jelenleg  negyedik helyen áll hazája pontvadászatában, mindössze négy pontra a listavezető PSG-től.

C csoport

Otelul Galati - Manchester United hathárom-tipp: 2A C jelű négyesben az angol Manchester United a román Otelul Galati stadionjában gyűjtheti be jó eséllyel a győzelemért járó három pontot. Amire szükségük is van, hiszen mindössze két ponttal rendelkeznek a csoportban.
 "Fogalmam sem volt, melyik országból való az ellenfél" - mondta Sir Alex Ferguson, az MU menedzsere a Galati elleni mérkőzés előtt. "Nem tudom, hogy változtattak-e mostanában nevet, mint más európai csapatok, de sosem hallottam róluk. De most már természetesen sokat tudunk róluk, hiszen rengeteg videót láttunk."

Basel-Benfica
hathárom-tipp: 2
A Basel-Benfica mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd, a svájciak múlt héten elveszítették edzőjüket, Thorsten Fink ugyanis a Hamburg csapatához szerződött. A találkozónak a vendégek számítanak az esélyesének, akik a három pont megszerzésével fél lábbal már a negyeddöntőben érezhetnék magukat.

Nagy csata várható a Bernabeuban - Fotó: AFP

D csoport

Dinamo Zagreb-Ajax
hathárom-tipp: 1
A házigazdák eddig pont nélkül szerénykednek a D csoport végén, míg az Ajax is mindössze egy ponttal szerzett többet a riválisánál. Az erőviszonyokat figyelembe véve ez a két csapat a harmadik helyről, vagyis az Európa Ligáról dönthet az egymás közötti mérkőzésen.

Real Madrid-Lyon
hathárom-tipp: 1
A D csoportban a mára szinte klasszikussá vált Real Madrid-Olympique Lyon mérkőzésre kerül sor. A két együttes jól ismeri egymást, 2005-ben és 2006-ban a csoportkörben, 2010-ben és az idén tavasszal pedig az egyenes kieséses szakaszban csaptak össze, összesen nyolcszor találkoztak egymással, háromszor a Lyon, egyszer a Real győzött, négy alkalommal döntetlen született.  A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho elmondta, tudja, hogy egy fegyelmezett, jó csapat ellen lépnek pályára, ugyanakkor az előző szezonban elért 3–0-s sikerből erőt meríthetnek.

„A Lyon midig is egy erős, fegyelmezett csapat volt, jó a védekezése és kiemelkedő a rögzített szituációkban - mondta a királyiak trénere. - Ugyanakkor jó érzéssel léphetünk pályára a Lyon ellen, hiszen legutóbb 3–0-ra győztünk hazai pályán"
Mourinho kiemelte: a korábban a Lyonban játszó Karim Benzema teljesen felépült combsérüléséből, így bevethető lesz a keddi mérkőzésen.

A vendégek szakvezetője, Rémi Garde leszögezte, hogy csodálja aktuális ellenfelét és annak edzőjét, José Mourinhót.

„Csodálom Mourinhót, mert tudja, hogy kell kezelni a játékosokat és ezt elismerem. Számtalan év van mögötte edzőként, rengeteg trófeát nyert. Egyéni módon bánik a játékosokkal, de mindig csapatban gondolkozik. De én magamat Arséne Wengerhez hasonlítom, vele három évig dolgoztam és sokat tanultam tőle. Minden forgatókönyv, amellyel pontot szerzünk a Santiago Bernabeuban, az pozitív, de nem akarok jósolgatni. Nem szeretnénk áldozatok lenni” – fejtette ki a francia szakember.

A 20.45-kor kezdődő Real Madrid-Lyon találkozóról a hatharom.com élő szöveges formában tudósít.