NB I

A Videoton az utolsó pillanatokban szerezte meg a győzelmet a Haladás ellen

Bár a hajrában hősiesen védekezett a Szombathelyi Haladás, a címvédő fehérváriak a 90. percben szerzett Vaskó-fejessel megszerezték a győzelmet hazai pályán.

A Videoton a hajrában szerezte meg a győzelmet - Fotó: vidi.hu

A Videoton a Haladással találkozott hazai pályán, a találkozó előtt Paulo Sousa a szokásos magabiztossággal nyilatkozott.
„Remélhetőleg a Haladás nyílt játékot fog játszani, ebben az esetben nekünk is könnyebb dolgunk lesz” - mondta a Videoton portugál trénere.
„Koncentrált, bátor, karakán játékot várok a játékosoktól, amennyiben nem merünk futballozni, egy nagyobb vereségbe is belefuthatunk" - jegyezte meg Aczél Zoltán, a vendégek mestere a kezdő sípszó előtt.
A Haladásnál Marián Sluka torokgyulladás, Guzmics Richárd pedig betegség miatt nem állhatott rendelkezésre. Nemrég Goran Vujovics is kidőlt, így ő sem léphetett pályára egykori csapata ellen.
A Videotonnál Dusan Vasziljevics, Nagy Dániel és Nikolics Nemanja is csak a kispadon kapott helyet, a kezdőcsapatban csupán négy magyar futballista szerepelt. A vasiaknál Kenesei Krisztián csatártársa ezúttal Oross Márton volt.

Az első tíz percben a két együttes próbált fogást találni egymáson, de komolyabb lehetőségek nélkül. A 13. percben Brandao lőtt 20 méterről, de a labda elment a kapu mellett. Alig később Alves adott be jobbról, öt méterről Brandao fejelhetett szabadon, de nem találta el jól a játékszert. A félidő derekán alakult ki az első Hali-helyzet: Halmosi ment el a bal oldalon, visszafelé gurította a labdát, Horváth András pedig külsővel tekert kapura, de Tujvel magabiztosan védett. Öt perccel a félidő vége előtt Kenesei lőtt 17 méterről, balról, és Tujvel kissé fura mozdulattal ütötte ki balra, de végül fel tudtak szabadítani a hazaiak. Így gól nélküli állással fordultak a felek a második játékrészre.

Az 50. percben Brachi indította Brandaót, aki kapuba lőtt, ám lesről. Nem sokkal később Walter adott be balról, de a becsúszó Alves elől Rózsa mentett kivetődve. A Videoton nem hozta a tőle hazai pályán megszokott lendületes támadójátékot, kifejezetten pontatlanul futballoztak a fehérváriak. A Haladás  bátran játszott, formás támadásokat vezettek a vendégek. A 69. percben Alves húzta meg a bal szélt, öt méterről, kiszorított helyzetből lőtt, de Rózsa zárta a szöget. A 73. percben Halmosi adott be balról, középen Kenesei továbbtette Rajos elé, aki 17 méterről kapu fölé lőtt. Paulo Sousa cserélt az utolsó negyedórára, Gosztonyi helyett Nikolics lépett pályára a győztes gól megszerzése érdekében.

Ennek a cserének meg is lett az eredménye, a Videoton óriási fölényben játszott, sorra alakította ki a lehetőségeket az utolsó 15 percben. Előbb Nikolics közeli fejesét védte földöntúli bravúrral Rózsa, majd Brachi beívelését mentették a védők. A 89. percben Tóth Péter buktatta Evandrót, ezzel megkapta második sárga lapját is, így kiállította a játékvezető. A 90. percben siker koronázta a Videoton próbálkozásait: Vaskó Tamás Mitrovics beadását hat méterről a bal alsóba fejelte (1-0). Ezzel meg is szerezték a fehérváriak a számukra oly’ fontos három pontot.

OTP Bank Liga 8. forduló
Videoton-Haladás 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vaskó (90.)