Bajnokok Ligája

Az újabb Gomez-tripla után a kényelmeskedés is belefért a Bayernnek

A labdarúgó Bajnokok Ligája legkeményebb csoportjában, az A jelű négyesben a három forduló után első helyezett Bayern München a két ponttal mögötte álló Napolit fogadta. Első félidei remeklésüknek köszönhetően magabiztos előnyt szereztek a hazaiak, amin két szabadrúgás után ugyan csökkenteni tudtak a nápolyiak, de a pontszerzéshez igazából nem tudtak közel kerülni.

Mario Gomez örül harmadik góljának a Bayern München-Napoli mérkőzésen a Bajnokok Ligájában az Allianz Arenában 2011 novemberében

Mario Gomez ebben az idényben már harmadszor, a Bajnokok Ligája szezonban először jutott el el legalább három gólig, és ezzel ismét győzelemre vezette a Bayern Münchent. A Bajorok óvatoskodva kezdtek a Napoli elleni mérkőzésen, eleinte több veszélyt hordoztak magukban a vendégek kontrái, mint a hazaiak adogatása.

A 17. percben azonban hibázott a nápolyi védelem, és hiába próbálták javítani helyezkedésüket, Gomez Fernándezt és Aronicát is átverte, majd a tizenhatosról a kapuba lőtt. (1-0)

Hat perccel később egy rá inkább jellemző gólt szerzett a spanyol származású csatár, Kroos löbbölése után pofozta be a labdát a levegőből. (2-0)

Az első félidő hajrájában Gomez az erőszakosságát is megvillantotta, De Sanctis bravúros védése után előzte meg védőjét a kapu torkában, és a harmadik találatát is megszerezte. (3-0)

Kissé váratlanul szépített a hátul sokat hibázó védő, Fernández fejesével egy szabadrúgás után a Napoli a szünet előtt. (3-1)

A második félidőben sem tudott változtatni a játékán a vendégegyüttes, de a Bajorok sem ostromoltak nagy erővel, inkább csak őrizték a labdát és az eredményt. Úgy tűnt, Zuniga két sárga lapja után még könnyebb lesz a dolguk, de Badstubert is kiállította - jogtalanul - a játékvezető a hajrá kezdetén. Kicsivel később Fernández és a Napoli a második gólját is megszerezte egy újabb szabadrúgás után (3-2), de hiába lendültek be a vendégek, a hazaiak nem zavarodtak meg.

Továbbra sem erőltette ugyan a gólszerzést a Bayern, de igazi veszélybe így sem került a győzelme, sőt, az utolsó pillanatokban egy szöglet miatt a kapuját üresen hagyó De Sanctisnak kellett nagyot sprintelnie, hogy az újabb kapott gólt elkerülje. Sikerült neki, de a vereséget így sem úszta meg a Napoli.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
A-csoport
BAYERN MÜNCHEN-NAPOLI 3-2 (3-1)
München, Allianz Arena, 66000 néző; vezeti: Björn Kuipers (holland)
Bayern München: Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger (Timoscsuk 53.) - Müller, Kroos, Ribéry (Alaba 80.)- Gomez
Cserepad: Butt, Rafinha, Pranjic, Alaba, Timoscsuk, Petersen, Olic
Vezetőedző: Jupp Heynckes
Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Aronica (Dossena 44.) - Maggio, Inler, Dzemaili (Pandev 84.), Zuniga - Hamsík, Lavezzi - Cavani 
Cserepad: Rosati, Grava, Fideleff, Dossena, Santana, Mascara, Pandev
Vezetőedző: Walter Mazzarri
gólszerzők: Gomez (17., 23., 42.), illetve Fernández (45., 79.)
kiállítva: Badstuber (77.), illetve Zuniga (70.) 

Élő közvetítésünk

90+4. perc: Lavezzi szögletet harcolt ki, amihez De Sanctis is előre ment. Nem jutott azonban lövésig a Napoli, ellenben Gomez az olaszok üres kapujára küldhette a labdát. De Sanctis óriási sprinttel egy méterrel a gólvonal előtt utolérte a guruló játékszert, de csak az újabb góltól mentette meg csapatát, a vereségtől nem. Véget ért a mérkőzés, 3-2-re győzött a Bayern München.

90+3. perc: A szöglet nem volt veszélyes, bedobáshoz jutott a Napoli.

90+2. perc: Gomez és Müller könnyedén tartották meg a labdát a Napoli térfelén a jobb szélen, majd átkerült Lahmhoz a bal oldalra, ő befelé cselezett, a tizenhatoson belülről lőtt, blokkolták a lövését, ahogy Alabáét is, aki nem tette egyből kapura a labdát.

90+1. perc: Mindkét kapu előtt járt a labda, de Neuer és De Sanctis is magabiztosan avatkozott játékba.

90. perc: Gomez megtartott egy előreívelt labdát, voltak is érkezők, Alabát azonban megzavarta Inler, így kirúgással jöhettek a vendégek.

89. perc: Timoscsuk tartott rá Campagnaro lábára, a szabadrúgást kifejelte Boateng.

88. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Bayern 32 méterre a Napoli kapujától, de hátrafelé játszották meg a labdát, amit Kroos elszórt, a Napoli azonban így sem tudott helyzetig jutni.

87. perc: Dossena ívelt a bal szélről Cavani felé, hozzá azonban nem jutott el a labda. Egy pillanattal később megkapta Maggiótól, de el is szórta.

85. perc: A Bajorok hátul keresik a megoldást, tartogatják a labdát, de a nápolyiak egyre keményebben támadnak le.

84. perc: CSERE - Dzemaili helyett állt be Pandev a Napoliba.

83. perc: Alaba cselezte magát lövőhelyzetbe a tizenhatoson a bal oldalon, De Sanctis könnyen védett.

82. perc: A szurkolók többet várnak a hazaiaktól, de a vendégek játéka látszik megélénkülni.

80. perc: CSERE - Alaba állt be Ribéry helyett a Bayernbe.

79. perc: GÓL! Inler az ötös bal sarkára ívelte a labdát a szabadrúgásból, onnan Fernández a második gólját fejelte. (3-2)

78. perc: Gustavo szabálytalankodott Inlerrel mintegy 35 méterre a Bayern kapujától.

77. perc: KIÁLLÍTÁS - Cavani keresztbe futott Badstuber előtt, majd "lefeküdt", a játékvezető pedig - jogtalanul - felmutatta a védőnek a második sárgáját. Újra egyenlő a létszám.

76. perc: Ribéry kapott hosszú lapos indítást Timoscsuktól.

74. perc: A szabadrúgást Inler Lavezzinek gurította le, az argentin középre ívelt, nem sokkal ment el Campagnaro feje felett a labda.

73. perc: A Bayern-szöglet után Lavezzi indult kontrára, Boateng felrúgta a bal szélen, sárgát kapott.

72. perc: Ribéry a bal szélről gurított középre, Gomez Lahmhoz továbbított, aki keményen lőtt, De Sanctisnak védenie kellett.

70. perc: KIÁLLÍTÁS - Zuniga két percen belül megkapta második lapját. Ezúttal a földön maradt alul Ribéryvel szemben, akinek belekaszált a sarkába, így mehetett az öltözőbe.

69. perc: Cavani kapott remek labdát Inlertől a bal szélen, de nagyon gyengén centerezett.

68. perc: Zuniga leöklelte a levegőben Ribéryt a Bayern térfelén az oldalvonal mellett, amiért sárgát kapott, Cavani pedig pillanatok alatt kidumált magának egy lapot.

67. perc: A Napoli ott tudott maradni egy percig a hazai térfélen, de veszélyt nem tudott kialakítani.

65. perc: A szabadrúgás veszélytelen volt, majd Lavezzi kapott egy elérhetetlen labdát a jobb szélen. A szurkolók kezdik unalmasnak tartani a mérkőzést, fel-felharsan a füttykoncert.

64. perc: Ribéry a kelleténél látványosabban esett keresztül a bal szélen a rosszul becsúszó, de a franciához vállal is csak alig érő Fernándezen, aki sárgát kapott.

62. perc: Lassú lett a tempó, de a Napoli ezzel sem tudott mit kezdeni az elmúlt percekben, a Bajorok pedig nem is akartak. Így sem okozott nekik gondot megtartani a labdát.

60. perc: A Bayern megint könnyen eljutott a vendégek tizenhatosáig, de Gomez elszórta a labdát, majd szabálytalankodott.

59. perc: A labda nélkül behúzódó Bayern játékosai könnyen mentették Maggio két jobb oldali beadását is.

58. perc: Semmi agresszivitás nem látszik a vendégeken, ráadásul védekezésben is össze-vissza helyezkednek, így Boateng került könnyen a tizenhatoson belülre, Campganaro blokkolta a beadását.

56. perc: Dossena sarkazott pontatlanul a bal szélen, ebből a Bayern gyors támadást vezetett, aminek végén Müller jobb oldali beadása után Gomez távolról fejelt kapura, De Sanctis könnyen fogta a labdát.

55. perc: Zuniga rossz hazaadását nem tudta már menteni De Sanctis, az emiatt megítélt szögletet azonban simán tisztázták a védők.

53. perc: CSERE - Timoscsuk állt be a sérült Schweinsteiger helyére.

52. perc: Schweinsteigert is hordágyon kellett levinni, láthatóan nagy fájdalmai voltak, akár a kulcscsontja is eltörhetett.

50. perc: Dossena és Hamsík kényszerítője után előbbi adott be a bal oldalról, Maggio nem tudta kapu felé fejelni a kicsit magasan érkező labdát, az érkező Inler pedig az alapvonalon túlra fejelt, és közben sérülésveszélyesen elsodorta Schweinsteigert is.

49. perc: Kroos végezhetett el szabadrúgást távol a Napoli kapujától, a beívelését kifejelték, majd bedobáshoz jutottak a vendégek.

48. perc: Egyelőre nem sokat változtatott a taktikáján a nápolyi csapat, várják, hogy mit lép a hazai együttes, a Bajorok pedig nem sietnek.

46. perc: A második játékrészt a Napoli kezdte, újabb cserét nem hajtott végre egyik vezetőedző sem.

Érdemes rápillantani Livescore-aloldalunkra, hiszen szinte minden mérkőzésen született már gól a Bajnokok Ligájában.

Véget ért az első félidő, amelyet a Bayern München kezdett óvatosabban, veszélyesebbnek tűntek a Napoli kontrái. A hazai taktika azonban bejött, a huszadik perc környékén kétszer is kihagyhatatlan helyzetbe hozták Gomezt, majd a 44. percig azt csináltak, amit csak akartak, így a spanyol származású támadó mesterhármasig jutott. Az utolsó pillanatokban egy szabadrúgásból szépítettek a vendégek, de még így is távolinak tűnik számukra a pontszerzés.

45+1. perc: Gyorsan megpróbálta meglovagolni a részsikert az olasz csapat, Hamsík lőtt keményen laposan a jobb alsó mellé. Neuer rajta volt a labdán.

45. perc: GÓL! Szabadrúgáshoz jutott a Napoli a bal oldalon az alapvonal közelében, Lavezzi ívelt az ötösre, ott pedig Fernández egyedül felugorva fejelt Neuer kapujába. (3-1)

44. perc: CSERE - Aronica nem tudott visszaállni, Dossena érkezett helyette.

42. perc: GÓL! Gomez-mesterhármas! A Bayern teljes nyugalommal kereshette meg a helyet a harmadik találathoz, Schweinsteiger és Ribéry mentek át a Napoli védelmén, a francia bal oldali lapos lövését még védte De Sanctis, de Gomez megelőzte védőjét, és bekotorta a labdát. (3-0)

40. perc: Ribéry szép csellel ment el Campagniaro mellett a bal szélen, csak szögletre tudtak menteni a védők, ami után Boateng lőtt távolról, De Sanctis magabiztosan védett.

38. perc: Aronica csípője megsérült az előző helyzetnél, hordágyon kellett levinni a pályáról.

37. perc: Kroos ívelte a labdát a kapu elé a szabadrúgásból, két fejes után Schweinsteiger nem tudta bekotorni De Sanctis mellett, majd a jobb oldalra sodródva ollózva próbálta középre húzni a labdát, Dzemaili felszabadított.

36. perc: Dzemaili 40 méterre a kapujától rúgta fel sárgát érően Müllert.

34. perc: A vendégek tettek ugyan egy kósza kísérletet a támadásra, de gyorsan vissza kellett húzódniuk, majd Müller a tizenhatos bal oldalánál passzírozta át Gomeznek a labdát, a csatár ezúttal hét méterről a jobb alsó mellé gurított.

33. perc: Kroos ismét lőni próbált 18 méterről, ezúttal kifelé pattant a blokkról a labda, de nem messzire, a Bayern abszolút fölényben van.

31. perc: A szöglet nem volt veszélyes, ahogy a következő sem, amit egy középpályás labdaszerzés után harcolt ki Boateng jobb oldali beadása után Kroos.

30. perc: Több mint két percig nem ért labdához a Napoli, végül Ribéry lőtt a tizenhatos jobb oldaláról, De Sanctis szögletre ütötte a labdát.

29. perc: Láthatóan bajban az olaszok, nyomozzák a labdát, a Bajorok pedig most már nagyon ráérnek, magabiztosan passzolgatnak.

27. perc: A Bayern már több teret enged ellenfelének, Inler el is jutott lövésig, de a labda a jobb alsó mellett ment ki.

25. perc: Teljes a zavar a Napoli védelmében, Müller a jobb oldalról pörgette laposan a labdát Gomez elé, Fernandez épp csak oda tudott piszkálni.

A Bajnokok Ligája mai mérkőzéseinek alakulását is nyomon követheted Livescore-aloldalunkon.

23. perc: GÓL! A Napoli sarokrúgását újabb követte, de Müller felszabadított, kontrázott a Bayern, amit Schweinsteiger rossz labdakezelésével elszúrt, de utána Krooshoz passzolt, aki a berobbanó Gomezhez pöccintette a játékszert, a csatár pedig teljesen üresen a kapuba belsőzött. (2-0)

22. perc: Cavani a tizenhatos bal oldaláról lőtt, Boateng blokkolt, szögletre ment a játékszer.

21. perc: Levegőt vehettek a vendégek, kijöttek a térfelükről, helyzetük még nem volt.

20. perc: Kapujához közel vesztett labdát a Napoli, Ribéry bal oldali lapos beadását Aronicának kellett kirúgnia.

19. perc: A játék képe a gól utáni pillanatokban nem változott, sőt, a Napoli nemhogy nem jött kijjebb, beljebb szorulni látszik.

17. perc: GÓL! Gomez kapott labdát üresen a tizenhatoson, a kapkodva rárontó védőket egy csellel átverte, és ballal laposan De Sanctis kapujába lőtt. (1-0)

16. perc: Maggio rövid ápolás után füttyszó közepette visszatért, közben Müller a jobb szélről adott be, Gomez elől azonban mentettek, majd Ribéryről ment ki bedobásra a labda a másik oldalon.

14. perc: Gomez simán elvesztette a labdát a Napoli térfelén, a vendégek gyors kontrát vezettek - úgy is, hogy Badstuber egy sárgáért lerúgta Maggiót a jobb szélen -, de Lavezzi nagyon pontatlanul passzolt Hamsíkhoz a tizenhatosra, majd visszakerült hozzá, és róla ment ki a labda.

13. perc: Zuniga szögletet harcolt ki a bal oldalon, a sarokrúgást laposan végezték el, majd Lavezzi az alapvonal felé cselezett, és beadott, ismét tisztáztak a védők.

11. perc: Néhány gyors passz után Müller tizenhét méterről, középről lőtt, de Aronica belevetődött a kísérletbe.

10. perc: Gustavo takarásból, okosan belsőzött távolról a jobb alsó felé, de De Sanctis odaért, és másodikra ugyan, de fogta a labdát. A másik oldalon Lavezzi ismét a tizenhatoson belülre került, de a bal oldalról a rövid alsó mellé lőtt egy visszacsel után.

8. perc: Bár Jupp Heynckes azt mondta, teljes gázzal kezdenek, a müncheniek tempója egyelőre eléggé vasárnapi vezetősnek tűnik, a nápolyiak azonban egy labdaszerzés után gyorsan indultak kontrára, Lavezzi a labdát is megtartotta a tizenhatoson belül két védő mellett, de Cavaninak szánt ívelését Boateng kifejelte.

7. perc: A Bajorok először jutottak el a vendégek tizenhatosáig, de sokra nem mentek vele, Ribéry nem tudott elmenni Inler mellett, igaz, a Napoli sem tudta megtartani a labdát.

5. perc: Az olaszok középpályás létszámfölényét óvatosan próbálja feltörni a Bayern, egyelőre több a hátrapassz, mint az előre.

3. perc: Az első percek alapján mindkét csapat szorosan zár védekezésben, és a Napoli vált bátrabban támadásra labdaszerzés után.

2. perc: A vendégek is agresszíven próbáltak labdát szerezni, sikerrel, Maggio el is ment a jobb szélen, de a beadását könnyen kitette Badstuber.

1. perc: A Bayern kezdte a mérkőzést, és bár a labda inkább a Napolinál volt az első percben, a hazaiak azonnal kőkemény letámadással igyekeztek meglepetést okozni.

20:40 - Olaszországi hírek szerint több mint háromezer nápolyi szurkoló kísérte el csapatát Münchenbe, és még a hazaiak szektoraiba is megpróbáltak néhány jegyet vásárolni, a helyi beszámolók szerint kevés sikerrel.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló
A-csoport
BAYERN MÜNCHEN-NAPOLI 3-2 (3-1)
München, Allianz Arena, 66000 néző; vezeti: Björn Kuipers (holland)
Bayern München: Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger (Timoscsuk 53.) - Müller, Kroos, Ribéry (Alaba 80.)- Gomez 
Cserepad: Butt, Rafinha, Pranjic, Alaba, Timoscsuk, Petersen, Olic
Vezetőedző: Jupp Heynckes
Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Fernández, Aronica (Dossena 44.) - Maggio, Inler, Dzemaili (Pandev 84.), Zuniga - Hamsík, Lavezzi - Cavani 
Cserepad: Rosati, Grava, Fideleff, Dossena, Santana, Mascara, Pandev
Vezetőedző: Walter Mazzarri
gólszerzők: Gomez (17., 23., 42.), illetve Fernández (45., 79.)
kiállítva: Badstuber (77.), illetve Zuniga (70.)