Európa Liga

Aalesund - Ferencváros 3-1

Hosszabbítás után esett ki az Európa Ligából a Ferencváros, amely a félidőben Oláh révén még vezetett is. A második 45 percben gólokká érett a norvégok mezőnyfölénye, így a rendes játékidő alatt nem sikerült eldönteni a továbbjutó kilétét. A ráadás utolsó percében aztán jött Sander Post...

Az Európa Liga selejtezőjének második körében a Ferencváros a norvég Aalesund csapatával csapott össze. A zöld-fehér alakulat a hazai találkozóján 2-1-es győzelmet aratott, de az egygólos előnyt nem tudta megtartani a norvégok műfüves pályáján.

Aalesund - Ferencváros 3-1 - hosszabbítás után
Aalesund, Color Line-stadion, 5124 néző
V: Marciniak (lengyel)

Aalesund: Grytebust - Olsen, Tollas, Arnefjord, Jääger - Morrison, Ulvestad (Post 63.) - Okoronkwo (Fuhre 81.), Barrantes, Parr - Sellin (Myklebust 20.)
FTC: Ranilovic - Júnior, Otten, Grúz, Fülöp N. - Morales, Maróti, Józsi (Balog 90.), Andrezinho - Abdi (Rodenbücher 70.) , Oláh L. (Félix 85.)

Gól: Barrrantes (72., 11-esből), Fuhre (87.) Post (119.) ill Oláh (42.)

Alig egy órával ezelőtt talán csak a legelvakultabb Aalesund-drukkerek hihettek a továbbjutásban, ám végül mégis bekövetkezett amitől a legjobban tartottunk. A Ferencváros hiába vezett a félidőben 1-0-ra (összesítésben ekkor 3-1 volt nekik) búcsúzni kényszerült az európai szerepléstől.

Vége a mérkőzésnek!

Maróti révén adódott még egy utolsó lehetőség a Ferencváros előtt, de a középpályás rosszul találja el 14 méterről a labdát.

GÓL! A 119.percben az egész mérkőzésen veszélyesen futballozó Barrantes ívelt fel egy szabadrúgást, mely után a hosszú oldalon a teljesen egyedül (!) tartózkodó Sander Post megszerzi a harmadik norvég gólt (3-1).

Hamarosan lejár a hosszabbítás is.

A 113. percben Morales harcol ki egy szögletet, a beívelt pontrúgás után némi kavarodás volt a norvég 16-oson belül, de végül felszabadítanak a hazaiak.

A 111. percben Rodenbücher méterekkel a kapu fölé lőtte a labdát, de legalább az ellenfél területén folyt a játék. 

Továbbra is nyomás alatt a népligetiek, a hazaiak a bírót is "stresszben" tartják.

A 106. percben Félix előtt adódott lehetőség, de a "colos" brazil löketét Grytebust szögletre ütötte ki. 

Vége a ráadás első 15 percének, a magyar csapat számára akadtak "meleg" pillanatok, de az állás továbbra is 2-1. 

A 103. percben a gólszerző Barrantes állhat ismét egy kecsegtető szabadrúgás mögé, de most tudott gólt szerezni.

A 101. percben egy szabadrúgást követően Olsen fejelhetett, próbálkozása azonban a kapufán csattan.

Talán rendezte sorait a Ferencváros, a "túlóra" első perceiben a magyar együttes a domináns.

A 96. percben Andrezinho passzol jó ütemben Balog elé, aki kisodródott helyzetből a kapu fölé lő.

Az első helyzetet Félix révén a Fradi dolgozza ki, de a brazil óriás gyenge lövést eresztett meg.

Elkezdődött a hosszabbítás.

A Ferencváros nem bírta kihúzni a második félidőt, negyedóra leforgása alatt két gólt is bekapott. A lengyel bíró a hazaiak javára véleményes tizenegyest ítélt, ez pedig megzavarta a fáradni látszó zöld-fehéreket. A hosszabbításban nagyon nehéz dolga lesz a Fradinak, egyrészt a norvég lélektani előny miatt, másrészt pedig Prukner László időközben több kulcsjátékosát is lecserélte.

Vége a rendes játékidőnek!

Olsen és Jaager is nagy helyzetbe került, Ranilovic bravúrokat mutat be a végjátékban.

A játékvezető asszisztense 3 perc ráadást mutatott. 

A rendes játékidő utolsó pillanataiban a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadnak. Prukner László a rutinos Balog Zoltánt cseréli be Józsi helyére. 

Ide kattintva megtekintheted az Aalesund egyenlítő gólját.

Szinte hihetetlen, de jelen pillanatban hosszabbításra áll a találkozó. A magyar csapatban már nincs a pályán Liban Abdi, Oláh Lóránt sem.

GÓL! A 87. percben a nemrég csereként beállt Lars Fuhre góljával megszerezte a vezetést az Aalesund (2-1).

A 85. percben Prukner László Oláh helyére a brazil Felipe Félixet küldi csatába.

A norvég edző kihasználja harmadik cserelehetőségét is: Fuhre érkezik Okoronkwo helyett.

Sajnos egyre erősödnek a norvég rohamok, Barrantes után a 80. percben Mykelbust is helyzetbe tudott kerülni. A Fradi legjobbja ezekben a pillanatokban a kapus, Ranilovic.

Ide kattintva megtekintheted Oláh Lóránt 42. percben esett gólját.

A 76. percben megindítja utolsó nagy rohamát a norvég alakulat. Barrantes távoli lövése centikkel megy a magyar kapu mellé.

A norvég Aalesund játékosa, a Costa Rica-i Barrantes lövi a büntetőt a Ferencváros hálójába a két csapat Európa Liga mérkőzésén
GÓL!
A nagy erőfeszítések végén csak begyötört egy gólt az Aalesund. A hazaiak javára megítélt büntetőt a Costa Rica-i Barrantes értékesítette (1-1). A 11-est Junior hozta össze, aki Myklebustot rúgta fel a 16-oson belül.

Cserél a Fradi is: Liban Abdi helyére Rodenbücher lép pályára. A 70.percben Grúz is lapot kap.

A 67. percben Grúz Tamás is besárgul. Rengeteg a szabálytalanság a mérkőzésen, a töredezett játék viszont a magyar csapat malmára hajtja a vizet.

Újabb csere a hazaiaknál: Uvelstad helyére Post áll be - 63. perc. A változtatás célja egyértelmű: az Aalesund gólt akar szerezni.

Csak úgy villannak a lapok: a ferencvárosiaktól Maróti is begyűjt egy sárgalapos figyelmeztetést.

Kicsivel később, az 54. percben Morrison is besárgul. Barrantes újabb lövését Ranilovic magabiztosan fogja.

Az 52. percben az argentin Morales ápolásra szorul, a hazaiaknál Parr sárga lapot kapott.

Az első néhány perc alapján hasonló a "felállás" a találkozón, mint eddig: a norvégok "nyomnának", de támadásikban nem sok fantázia van.

Elkezdődött a második félidő!

Közben eldőlt, hogy ennek a párharcnak a győztese a svéd Elfsborg gárdájával kerül össze a 3. fordulóban. A svédek a litván Suduva csapatát verték ki 4-1-es összesítéssel.

Innentől kezdve a hazaiaknak már a hosszabbításhoz is két gól szükséges, ha három félidőnyi játék alatt csupán egyszer sikerült bevenniük a Fradi kapuját, reméljük 45 perc alatt nem sikerül ez kétszer is.

A félidőben több helyzet már nem alakult ki, egyelőre remekül alakul a mérkőzés az FTC számára.

Nem sokkal, a 45. percben a magyar gól után Barrantes lőhetett ismét szabadrúgást, de tekerése ezúttal sem találta el a kaput.

GÓL!!  A 42. percben vezet a Ferencváros! Oláh kapott remek labdát, majd miután egy az egyben megverte a védőjét, 12 méterről ügyesen rúgta be a hálóba a labdát (0-1).

A 35. percben Abdi és Morrison harcol látványosan egymással, az ex-ferencvárosi végül lerántja egykori csapattársát. A hazaiak egyre inkább feszülté válnak, ez az eredmény a zöld-fehéreknek kedvez.

Ugyan a labdabirtoklásban az Aalesund jobban áll, de a pontrúgásokat leszámítva nem képes veszélyeztetni Ranilovic kapuját.

Négy perccel később, a 31. percben gólt szerzett a Fradi - igaz, Abdi lesről tette mindezt. Marad a 0-0.

A 27. percben a legnagyobb ferencvárosi gólszerzési lehetőség maradt ki: Abdi harcolt ki szögletet, mely után a holland Otten fejelhetett 7 méterről kapura, de a nemrégiben csereként pályára lépő Myklebust a gólvonalról tisztázott.

Az eddig igen aktív Sellint kényszerűségből le kellett cserélni a hazaiaknak, helyére Myklebust állt be.

Három minutummal ezután, a 20. percben Parr baloldali beívelése után Olsen 8 méterről fejelhetett, de a kapu fölé stukkolt.

A 17. percben Barrantes lőhetett szabadrúgást 25 méterről, de a próbálkozás kimaradt.

Egy perccel később Józsi szögletét Maróti fejelte kapura, de a fejesben nem sok erő volt.

A 15. percben kis híján vezetést szereztek a norvégok: Okoronkwo beadására Sellin érkezett jó ütemben, de ha nem is sokkal, mellé lőtt.

Éledezik a Fradi: Junior harcosságának hála sarokrúgást végezhetnek el, de veszély nem alakul ki ezt követően.

Az első 10 percben egyértelműen a hazai csapat játszott fölényben, szerencsére komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

Szögletekben már jobban állnak a norvégok, nagy nyomás alatt a magyar védelem.

Az első helyzetet a 4. percben jegyezhettük fel: a ferencvárosi védők egy oldalról beívelt labdát követően röviden szabadítottak fel, a kipattanót Sellin tűzte rá, de Ranilovic hárított.

A helyszínen hivatalosan 5124 néző tekinti meg a mérkőzést, a vendégeket mintegy 100 fős csoport biztatja.

A lengyel Marciniak sípszavára a fehérben játszó Ferencváros kezdi meg a találkozót.