Női kézilabda

Mocsai nem hajlandó nevekről beszélni

  • MTI

A magyar női kézilabda-válogatott tagjainak nevében Pálinger Katalin csapatkapitány nyílt levélben kérte Mocsai Lajost, a férfi válogatott szövetségi kapitányát, nevezze meg azokat, akik korábban arra kérték, hogy vállalja el Mátéfi Eszter helyett a női nemzeti csapat irányítását. A szakember erre reagálva azt mondta az MTI-nek: nem mond neveket, és a részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Mocsai Lajos hétfőn délelőtt, budapesti sajtótájékoztatón - vagyis a női válogatott levele előtt - úgy foglalt állást, hogy neveket ne várjanak tőle, mert egyetlen tanítványát sem árulja el.
"Fenntartom azt, hogy a magánbeszélgetéseim szereplőit nem adom ki, még nyílt levélre reagálva sem. Az álláspontom ugyanaz, mint a délelőtti sajtótájékoztatón, s ezzel a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet - mondta hétfőn este az MTI érdeklődésére a szakember, aki hozzátette: - Véleményem szerint ki kellene vizsgálni, hogy kinek, mely fórumnak áll érdekében a női válogatott körüli zavarkeltés."

Csütörtökön látott napvilágot a kezi.hu internetes szaklapon, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest. Mocsai az MTI-nek jelezte, szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női válogatott irányítását, ráadásul a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt, és több okból is lehetetlen a kérés teljesítése: egyrészt a férfi válogatottra júniusban két Eb-selejtező vár, másrészt az MKB Veszprémre is fontos feladat vár.

A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.