Atlétikai vb

Sérülés miatt nem indul 100-on Asafa Powell

A világranglistavezető, így a világbajnokságon is nagy esélyes jamaicai Asafa Powell ágyéksérülés miatt lemondta indulását 100 méteres síkfutásban a szombaton kezdődő tegui atlétikai világbajnokságon.

Ágyéksérülése miatt nem indul a pénteken kezdődő tegui atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutó számában a jamaicai Asafa Powell, a korábbi világcsúcstartó

Kidőlt Usain Bolt legfőbb riválisa, hiszen honfitársának, a korábbi világcsúcstartó Asafa Powellnek volt talán a legnagyobb esélye arra, hogy megszorongassa Boltot Dél-Koreában. A csúcsdöntő elmarad, Powell bejelentette, hogy ágyéksérülése miatt nem áll rajthoz a klasszikus számban. A hírt ügynöke, Paul Doyle is megerősítette a BBC-nek, hozzátéve, hogy elképzelhető, hogy a vébé végén sorra kerülő 4x100-as váltóban már segíteni tudja a jamaicai csapatot.

A jamaicai csapat vezetője, Grace Jackson egyelőre csak annyit mondott, hogy technikai értekezletet kell tartaniuk.

Powell 9.78 másodperccel vezeti a 2011-es világranglistát, a második Tyson Gay (9.79) szintén nem áll rajthoz Teguban, hasonló okból. A 28 éves vágtázó egyébként utoljára július 30-án, a budapesti Puskás Ferenc Stadionban megrendezett Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon versenyzett, akkor 9.86 másodperccel diadalmaskodott, és Magyarországon első sprinterként futott tíz másodpercen belül. Az augusztus eleji londoni Gyémánt Liga-viadalon szintén visszamondta szereplését.

Powell helyett Michael Frater indul 100 méteren Teguban. A versenyszám előfutamait szombaton, a döntőt vasárnap rendezik.