Monacói Nagydíj

Sergio Pérez agyrázkódása miatt kórházban marad éjszakára

  • MTI

Agyrázkódással éjszakára kórházban marad Sergio Pérez, a Sauber mexikói pilótája, aki súlyos balesetet szenvedett a szombati időmérőn a 62. Forma-1-es autós gyorsasági vb hatodik futamán, a Monacói Nagydíjon. Csapata este bejelentette, hogy a versenyző a vasárnapi futamon nem áll rajthoz.

Megpróbálják kiszabadítani összeroncsolódott autójából Sergio PEREZ-t, a Sauber-csapat mexikói pilótáját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának időmérő edzésén. Perez az alagútból kijövet keresztbe csúszott a pályán, a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan nagy sebességgel a szemben lévő gumifalnak ütközött kocsija oldalával. A baleset miatt a kvalifikációt leállították. Pereznek a lába sérült meg. A futamot másnap rendezik.
A Sauber jelentése szerint Sergio Pérez agyrázkódást szenvedett és kificamodott a combcsontja az időmérő edzésen történt balesete során.

Pérez a tréning harmadik szakaszának vége előtt két és fél perccel, az alagútból kijövet keresztbe csúszott a pályán, a szalagkorlátnak csapódott, majd onnan nagy sebességgel a szemben lévő gumifalnak ütközött kocsija oldalával. Az újonc pilótát a mentők hosszú percek alatt emelték ki az autóból, majd mentővel szállították el. A baleset miatt félbeszakadt edzést csak bő fél óra múlva tudták folytatni.