Serie A

A Lazio húsz perc remek játékkal csak egy pontot szerzett a Milan otthonában

A Serie A második fordulójának, de a játékosok sztrájkja miatt az egész szezonnak a nyitómérkőzésén 2-2-re végzett egymással a Milan és a Lazio. A rómaiak remekül kezdték a találkozót, Klose és Cissé kétszer is meglepték a címvédő védelmét, de a piros-feketék támadói is összekapták magukat, és a hajrában már ők álltak közelebb a győzelemhez.

Aquilani ziccere nyitotta érdemben az olasz bajnoki szezont, de a Milan újonnan igazolt középpályása túl közel került Bizzarrihoz, így a kapus védeni tudott. Nem sok esélye volt azonban a másik oldalon Abbiatinak, akinek jobb lába mellé lőtte a labdát Klose, miután Mauri ívelése után a labdaátvétellel nagyon átverte Nestát. (0-1)

A hazaiakat annyira meglepte a kapott gól, hogy Gattuso és Nesta egymást támadták a saját tizenhatosukon, a labda Cisséé lett, akinek kemény lövését Abbiati védte, a kipattanóból pedig Klose mellé lőtt. Cissé azonban a 21. percben már eredményes volt, amikor Mauri újabb beadása után megelőzte - a láthatóan rosszul kezdő - Nestát, és a kapuba fejelt. (0-2)

Antonio Cassano vezeti a labdát a Milan-Lazio mérkőzésen a Serie A-ban a San Siro stadionban 2011 szeptemberében

Úgy tűnt, a címvédő óriási pofonba is beleszaladhat, de a Lazio a folytatásban egyáltalán nem erőltette a támadásokat - ahogy tavaly sem -, a védekezés pedig nem ment nekik túl jól - ellentétben az előző szezonnal. Előbb Aquilani pörgethetett szabadon Cassanóhoz a jobb oldalra, aki Ibrahimovichoz passzolt, a svéd pedig a kapuba (1-2), majd Cassano egy szögletnél szabadult el védőjétől, és a bal alsóba fejelt. (2-2)

Az első félidő hajrájában kicsit visszavettek a csapatok, a Sasok pedig a szünet után sem erőltették nagyon a támadásokat. A Milan nyerni szeretett volna, és voltak is helyzeteik. Cassano a bal oldalról befelé cselezve lőtt a bal alsó mellé, majd a kapufát is eltalálta. Boateng Ibrahimovic egy lapos beadását próbálta fejjel bejuttatni a kapuba a labdát, de a helyzet vége az lett, hogy a ghánai válla csúnyán megsérült.

A vendégek egyetlen nagy helyzete a 66. percben adódott Cissé előtt, aki a levegőben elhúzta a labdát a kapujából kifutó Abbiati mellett, de Nestával birkózva már nem tudott az üres kapuba találni.

A véghajrában Edy Reja már teljesen védekezésre rendezte be csapatát - Ibrahimovicnak és Patónak így is kimaradt egy-egy nagy helyzete -, és újabb gól már nem született.

Serie A
2. forduló
AC Milan-SS Lazio 2-2 (2-2)
gólszerzők: Ibrahimovic (29.), Cassano (33.), illetve Klose (12.), Cisse(21.)