Férfi kézilabda

Nagy László nem lesz magyar válogatott

  • MTI

Nagy László végleg lemondta a magyar válogatottságot, a spanyol nemzeti csapatban viszont még szerepelhet.

Nagy László Barcelona - Fotó: AFP

"A február 15-i határidőt nem megvárva, a mai napon, február 10-én jelzem, hogy nem kívánok szerepelni a válogatottban! Üdvözlettel: Nagy László." - írta rövid üzenetében a játékos.Nagy László közlését tudomásul véve az MKSZ lezártnak tekinti az ügyet.

A válogatott korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben, majd az azóta eltelt több mint másfél évben többféle indokkal távol maradt. Nagy három hónapja közölte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok - például a sportolók napidíja és biztosítása körüli problémák - meg nem oldódnak. A barcelonai átlövő mellett kiálltak a társak, tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és rövid ideig arra is esély mutatkozott, hogy az átlövő vállalja a világbajnoki szereplést. Erre végül nem került sor, a szövetség által felkért testület nem tudott megegyezni vele. Az együttes aztán nélküle vívta ki az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyet Svédországban.

A válogatott március 9-én és 13-án fontos Eb-selejtezőt vív. Előbb Szkopjéban, majd Veszprémben Macedónia lesz az ellenfél. Amelyik csapat az összevetésben jobb lesz, minden bizonnyal az élen végez a selejtezőcsoportban, ennek nyomán pedig előnyösebb lesz számára a sorsolás a 2012-es, szerbiai Eb-re. Arról a tornáról szintén lehet majd olimpiai kvótát szerezni.
A kontinentális selejtezőn a magyarok tavaly októberben 26-17-re verték a vendég bosnyákokat, majd 31-19-re diadalmaskodtak Észtországban. A kvartettben egyértelműen a macedón gárda a Mocsai-csapat legfőbb riválisa.