Légiósaink

Válogatott játékosaink Európa-szerte meccseket döntöttek el - videók

Angliából, Olaszországból és Spanyolországból sajnos továbbra sincs sok jó hírünk a magyar labdarúgókról, de a kisebb bajnokságokban, így Ausztriában, Belgiumban és Svájcban is a magyar válogatott állandó keretéhez tartozó játékosok lőtték csapataik első vagy épp győztes góljait.

Czvitkovics Péternek gratulálnak a Kortrijk szurkolói a Club Brugge ellen lőtt győztes gólja után 2011 októberében

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga első osztályában Hajnal Tamás kezdőként végig a pályán volt a Stuttgartban, amely 2-2-es döntetlent játszott a Nürnberg otthonában. A Mainz 0-0-ra végzett a Herthával Berlinben, Stieber Zoltán a cserék közül nézte végig a meccset, Szalai Ádám még sérüléséből lábadozik. A Hamburg szintén megosztozott a Wolfsburggal a pontokon (1-1). Nagy Dánielt nem nevezték a mérkőzésre.

A másodosztályban az 1860 München Király Gáborral a kapujában játszott 1-1-et hazai pályán a Paderbornnal, az MSV Duisburg pedig Frankfurtban kapott ki 3-0-ra. Lázok Jánost a 72. percben cserélték be a vendégcsapatba.

ANGLIA

A Queens Park Rangers meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t a nyugat-londoni rangadón a Premier League-ben, Buzsáky Ákos a kispadról szurkolt társainak. Szintén padozott Bogdán Ádám a Sunderlandtől 2-0-ra kikapó Boltonban, valamint Fülöp Márton és Gera Zoltán az Aston Villa otthonában 2-1-re nyerő West Bromwichban, de Gerával kapcsolatban már örömteli hír, hogy sérülése után először bekerült a keretbe. Az Evertontól 3-1-re kikapó Fulhambe Somogyi Csabát nem nevezte Martin Jol.

A Championshipben a Portsmouth 3-1-re verte a Doncastert, Futács Márkó a 87. percben állt be. A Hull 3-2-re győzött a Watford ellen, Gulácsi Péter a kispadról nézte a mérkőzést. Gyepes Gábort nem nevezték a Cardiff-Barnsley meccsre (5-3), ahogy Priskin Tamást sem az Ipswich-Crystal Palace találkozóra (0-1). Kurucz Péter együttese, a West Ham hétfőn este lép pályára.

OLASZORSZÁG

A Roma-Palermo mérkőzésen Simon Ádám sérülés miatt kimaradt a vendégek keretéből a Serie A-ban.

A Serie B-ben Vass Ádám és Feczesin Róbert is kezdő volt a Grosseto otthonában 2-0-ra kikapó Bresciában, előbbit a 67., utóbbit a 78. percben cserélték le. A Sampdoria-Cittadella (0-0) találkozót Laczkó Zsolt a hazai kispadról nézte végig, Koman Vladimirt nem nevezték. Filkor Attila szintén a kispadig jutott a Livornóban, amely 1-0-ra kikapott Modenában. A Reggina 3-2-re legyőzte otthon a Varesét, Kovácsik Ádám a cserék közé került.

SPANYOLORSZÁG

A Zaragoza a sérült Pintér Ádám nélkül kapott ki Pamplonában az Osasunától 3-0-ra

Juhász Roland küzd a labdáért a Westerlo-Anderlecht belga bajnoki mérkőzésen 2011 októberében

BELGIUM

Juhász Roland kezdő volt az Anderlechtben, és ő szerezte csapata egyenlítő gólját a 81. percben a Westerlo ellen 2-1-re megnyert találkozón.

Czvitkovics Péter csereként a 86. percben állt be a Kortrijkba, és egy perccel később szabadrúgásból megszerezte a győztes gólt az FC Bruges ellen (2-1).

Czvitkovics gólja 6:50-től, de a Bruges gólját is érdemes megnézni 5:30-tól

A Genk 2-0-ra verte a Monst, Köteles László és Tőzsér Dániel egyaránt végig a pályán voltak. A Lierse 2-0-ra kapott ki otthon a Sint-Trudeintől, Kovács Péter nem került keretbe.

HOLLANDIA

A Den Haag a múlt héten piros lapot kapó Horváth Gábor nélkül győzte le 1-0-ra a NEC Nijmegent, amelyben végig pályán volt Babos Gábor és Vadócz Krisztián, a 69. percben pedig debütált Eppel Márton is.

AUSZTRIA

Szabics Imre fantasztikusan teljesített a Sturm Grazban. Előbb gólpasszt adott, majd megszerezte csapata második, győzelmet jelentő gólját is a Salzburg ellen (2-1). A 79. percben cserélték le.

A Mattersburg idegenben, Waltner Róbert nélkül kapott ki 2-0-ra a Riedtől, a Wacker Innbruck pedig Sáfár Szabolccsal a kapujában szenvedett 3-2-es vereséget az Admira otthonában.

OROSZORSZÁG

Dzsudzsák Balázs a CSZKA Moszkva ellen 3-2-re kikapó Anzsi Mahacskala, Huszti Szabolcs pedig a Rosztov Don otthonában 3-1-re nyerő Zenit keretéből maradt ki.

GÖRÖGORSZÁG

Az OFI Cretében Bodor Boldizsár kezdőként 73 percet játszott az AEK Athén ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen, Megyeri Balázs a kispadról nézte végig az Olimpiakosz Panioniosz elleni 3-0-s győzelmét, Rudolf Gergely sérülése miatt kimaradt az Ergoteliszt 4-0-ra verő Panathinaikoszból.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Svájcban Vanczák Vilmos már az ötödik bajnoki gólját szerezte, amivel holtversenyben a harmadik helyen áll a Szuper Liga góllövőlistáján a Servette ellen idegenben 2-0-ra megnyert meccsen az övé volt az első gól.

Norvégiában Korcsmár Zsolt végigjátszotta a Brann 1-0-ra megnyert meccsét a Sarpsborg ellen, Törökországban a Samsunspor értékes 0-0-s döntetlent ért el a Fenerbahce otthonában, Lázár Pál kimaradt a vendégek keretéből.