Manchester United

A teljes '92-es osztály fellép Gary Neville búcsúmérkőzésén

Május 24-én búcsúmérkőzést rendez a Manchester United a télen visszavonult jobbhátvéd, Gary Neville tiszteletére. A játékos kérésére a gálameccsre meghívták a legendás '92-es osztályt, a Ferguson-fiókáknak becézett játékosokat, vagyis Gary Neville testvérét, Philt, Nicky Buttot, Paul Scholest, Ryan Giggset és David Beckhamet.

A Manchester United a Juventust fogadja az Old Traffordon, a mérkőzés egyfajta "felvezetője" lesz a négy nappal később esedékes Bajnokok Ligája-döntőnek.

"Amikor Gary megkért, hogy játsszam a búcsúmeccsén, azonnal igent mondtam, főleg amikor mgtudtam, hogy mindenki ott lesz a '92-es társaságból. Ez egy különleges alkalom lesz mindannyiunk számára. Különleges történet a miénk" - nyilatkozta Nicky Butt.

A Ferguson-fiókák"Nem kértem többet, csak azt, hogy az összes barátom jöjjön vissza még egyszer, utoljára. Ha ez sikerül, akkor ez nagyon különleges este lesz számomra, és remélem, hogy a rajongóink is élvezni fogják, hogy újra láthatják őket. Fantasztikus idők voltak azok - emlékezett vissza Gary Neville. - Fiatalok voltunk, a legvadabb álmaink váltak valóra, és remélem, még megvan a tapasztalatunk ahhoz, hogy kiálljunk a Juventus ellen."

David Beckham még nem mondott igent a meghívásra, de tekintve, hogy Gary Neville volt az esküvői tanúja, várhatóan nem utasítja vissza barátja kérését.

A 36 éves jobbhátvéd februárban jelentette be a visszavonulását, miután az utolsó tétmeccsét a West Bromwich ellen játszotta a Vörös Ördögök mezében.

A Ferguson-fiókáknak becézett társaság az 1990-es évek elején bukkant fel a klub akadémiájáról, Ryan Giggset kivéve 1992-ben (a walesi 1991-ben) debütáltak a United felnőttcsapatában. Az 1995-1996-os szezonra alapemberek lettek, az idény végén az MU lett a bajnok, a csúcsot pedig az 1999-es triplázás jelentette (bajnokság, FA-kupa, BL-trófea).