Női kézilabda

Mégis ott lehetünk Londonban?

Amennyiben a brazíliai világbajnokságon az eredmények a mienk számára kedvezően alakulnak, szerencsés esetben mégis ott lehet az olimpia selejtezőben a magyar női kézilabda válogatott.

Görbicz Anitáéknak még lehet egy utolsó esélyük

Az olimpiai selejtező és kvalifikáció lebonyolításának köszönhetően egy parányi esélye még maradt a szombaton a németektől megsemmisítő vereséget szenvedett női együttesünknek a londoni ötkarikás szereplésre. Mert...

A négyévente megrendezésre kerülő olimpiára egyenes ágon jut ki a világ- és Európa-bajnok, selejtezőt pedig a vb-n a 2-7. helyezést elért alakulatok vívhatnak. Mivel szinte biztosra vehető, hogy az európai kontinens csapatai lesznek majd a legeredményesebbek Brazíliában, ezért két további európai csapat szerepelhet az olimpiai selejtezőn, mégpedig az a kettő, amelyik a tavalyi Európa-bajnokságon a legjobban szerepelt - és nem szerez olimpiai selejtezős helyet a brazíliai vb-n - írja a kezi.hu.
Abban az esetben tehát, ha a világbajnokság első nyolc helyezett csapata megegyezne az Eb nyolc legjobb csapatával (azaz Norvégia, Svédország, Románia, Dánia, Franciaország, Montenegró, Oroszország és Hollandia), Európa további két helyet „kapna” az olimpiai selejtező tornákon. Ezt figyelembe véve az Eb-n a legjobban szerepelt, de selejtezőt érő helyet nem szerző együttesek, vagyis Horvátország (Eb-9.) és Magyarország (Eb-10.) játszhatna kvalifikációt a londoni játékokért.