Német Kupa

Nem sikerült a bravúr, a Bayern kiütötte Stieberéket

A Bayer München 4-0-ra nyert idegenben az Aachen ellen a Német Kupa negyeddöntőjében, ezzel csatlakozott a már továbbjutott Schalkéhoz, Cottbushoz és Duisburghoz.

Benjamin Auer és Luis Gustavo - Fotó: AFP

Stieber Zoltánnal a kezdőcsapatban fogadta az Alemannia Aachen csapata a Bayern Münchent a Német Kupa negyeddöntőjében. Az első negyedórában nem volt kapuralövés a mérkőzésen, a mindkét csapat álmosan kezdte a találkozót. A 21. percben a hazaiak támadója, Benjamin Auer előtt adódott lehetőség, de nagy helyzetben kapu mellé gurított. A Bayern viszont a másik oldalon nem hibázott, Luis Gustavo bal oldali beadása után Mario Gómez közelről fejelt Hohs kapujába (0-1). A 35. percben büntetőt kaphatott volna az Aachen, ugyanis Luis Gustavo kirúgta Auer lábát, a bíró azonban továbbot intett az esetnél. A szünetben 1-0-s Bayern-előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrészben a hazaiak rá voltak kényszerítve a támadásokra, ez azonban teret nyitott a bajoroknak a gyors ellentámadásokra. Az 54. percben ismét Gómez került helyzetbe, de lövését nagy bravúrral védte az aacheni kapus. A hazai közönség biztatását élvező Alemannia egyre jobban kezdett futballozni, Stieber szöglete után Auer előtt adódott lehetőség, azonban ezzel sem tudtak élni a hazaiak. Majd ismét egy Alemannia szöglet volt veszélyes, ami után Kraft fantasztikus reflexmozdulattal hárított. Louis van Gaal érezte, hogy nem muzsikál tökéletesen a Bayern gépezete, így becserélte a sokáig sérüléssel bajlódó Arjen Robbent. A holland vb-ezüstérmes pedig megmutatta, miért tartják a posztján a világ egyik legjobbjának: egy gyors kontratámadást követően remek labdát tálalt a bal oldalon felfutó Thomas Müller elé, aki egy csel után az öt és feles sarkáról talált be az aacheni kapuba (0-2). Ezzel az Aachen lélekben megtört, elvesztette az esélyét a továbbjutásra, így Thomas Müller egy védőn megpattanó lövéssel tovább növelte a müncheniek előnyét (0-3). A 82. percben Stieber Zoltánt Cucbukcu váltotta a hazaiaknál. A vége előtt két perccel még Schweinsteiger passza után közelről Robben is a kapuba pöckölte a labdát, kiütve ezzel a másodosztályú csapatot (0-4).

A Bayern München győzelmével bejutott a Német Kupa legjobb négy csapata közé.

Aachen – Bayern München 0–4

Gólszerző: M. Gómez (36.), T. Müller (75.), (80.), Robben (88.)