Serie A

A Palermo nagy csatában győzte le a Juventust

A Palermo már húsz perc után kétgólos előnybe került Miccoli és Migliaccio révén, amire csak Marchisio tudott válaszolni a Juventus részéről.

Miccoli a Palermo játékosa ünnepli a Juventus ellen szerzett gólját.
Már a hetedik percben megszerezte a vezetést a Palermo, amikor Pastore indításából Miccoli iramodott meg a jobb oldalon, majd kissé kisodródva elpasszolta a labdát Buffon lábai között. Az olasz válogatott kapusa nem támadta meg a támadót kellő agresszivitással, ezért elmondhatjuk, kapushiba is kellett a hazaiak vezető góljához. A 20. percben megduplázta előnyét a Palermo, amikor Cassani jobb oldali beadását az öt és felesen belülről fejelte a hálóba Migliaccio. Ekkor úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, de a 36. percben Marchisio szépíteni tudott. A 25 éves középpályás egy szöglet utáni kavarodásban, a kapus által kiütött labdát lőtte a kapuba úgy, hogy a labda éppen befért a jobb kapufa mellé. Ezzel újra visszajött a meccsbe a Juventus. Pastore egy perccel az első játékrész vége előtt növelhette volna a hazaiak előnyét, de nagy helyzetben hibázott. Az első félidő hosszabbításában Matri már a másik kapu előtt került helyzetbe, de ő sem tudott a kapuba találni, így 2-1-es Palermo előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőben a Juventus volt a kezdeményezőbb, de igazi helyzetekig nem jutottak a torinóiak. Próbálkoztak becsülettel, de az átütőerő hiányzott a játékukból. A 77. percben Miccoli került helyzetbe, de Buffon kivetődve menteni tudott előle, majd a kipattanó labdát is felszedte a hálóőr. Ezután ismét az alacsony olasz támadó dönthette volna el a találkozót, de ajtó-ablak helyzetben az üres kapu fölé emelt. Egy percre rá a másik oldalon alakult ki lehetőség: Marchisio remek mozdulata után Martinez kotorta kapura a labdát, de Sirigu menteni tudott. Krasics még az utolsó percben is egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben nem találta el jól a labdát, így maradt a 2-1-es Palermo-győzelem. Ezzel az eredménnyel a Juventus vezetőedzőjének, Luigi Del Nerinek igencsak ingataggá vált a helyzete a kispadon.

Serie A 23. forduló

Palermo-Juventus 2-1 (2-1)

Gólszerző: Miccoli (7.), Migliaccio (20.) ill. Marchisio (36.)