NB I

A vezetők döntenek a sorsomról, ahogy a nyomás vagy a divat diktálja - Csank János

A Győri ETO hazai pályán 5-1-re nyert a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén. A két csapat vezetőedzője a Sport Tv kamerája előtt értékelték a találkozót.

Csank János: "Volt egy nagyon jó csapat, amely egy olyan csapatot kapott ki, ami különböző okok miatt úgy állt föl, ahogy az életben nem fog még egyszer. Egy kis idő elteltével áldozati bárányként néztünk ki. A második gól volt a kulcs. Egy gólt lehet kapni, de utána nagyon kell figyelni, hogy ne jöjjön a második, mert 1-0-s félidei állásnál még lehet variálni. A második félidőben jól kezdtünk, és amikor gólt tudtunk lőni, akkor lehetett érezni, hogy akár több keresnivalónk is lenne. A párharcokat azokon a posztokon, amelyeken tudtuk, hogy nehéz a helyzet, elbuktuk, és a harmadik gól előtt is volt egy rossz váltás. Ilyen belső védelmi hibákat elkövetni nem lehet, várható volt, hogy előbb-utóbb ott gondok lesznek. De a kapusunk is benne volt legalább három gólban, volt amikor ki kellett volna jönnie ívelésekre, Alekszidze góljánál pedig szerencsétlenül pattant a labda. De nem akarom senkire ráhúzni a vereséget, tudtuk előre, hogy jobb a Győr. Tisztességgel ki lehet kapni, de így, egyetlen fault nélkül, ilyen kislányos dolgokkal nem. Még egyszer mondom, így nem fog felállni még egyszer a csapat. Nálam nem szakad el a cérna, én egy alkalmazott vagyok, de ha valaki úgy gondolja a vezetők közül, akkor megteheti a megfelelő lépéseket. Az edző benne van a sikerben és a balsikerben is, de a vezetők döntenek majd, ahogy akarnak, vagy ahogy a külső nyomás diktálja nekik, esetleg ahogy az mostanában divat."

Csertői Aurél: "Tiszteljük és becsüljük az ellenfelünket, de nem foglalkozunk vele, a saját sikerünknek örülünk. Parádés mérkőzést játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki. A helyzetkihasználás miatt most nem elégedetlenkedünk, ezeket a dolgokat majd megbeszéljük az öltözőben. Még egyszer mondom, parádés mérkőzést játszottunk, megérdemelten nyertünk."