Bajnokok Ligája

Ugyanúgy készülök, mint egy bajnoki mérkőzésre - Kassai Viktor

Kassai Viktor vezeti a szombaton este 20:45-kor kezdődő Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt. A 36 éves sípmester pályafutása eddigi legnagyobb mérkőzése előtt az UEFA hivatalos honlapjának adott nyilatkozatot.

Kassai Viktor az USA-Ghána vb-nyolcaddöntőn a dél-afrikai világbajnokságon
"A Bajnokok Ligája fináléja a meccsek meccse, így a futball ünnepére számítunk. Remélem mind a stadionban helyet foglaló, mind a TV előtt ülő nézők élvezni fogják a mérkőzést. Ugyanúgy készülünk fel, mint egy bajnoki mérkőzésre. A trükk az, hogy sose változtass a stílusodon. Mentálisan kell nagyon készülnünk, fizikailag pedig a csúcson lennünk. Mindkét téren teljes mértékben felkészültek vagyunk a mérkőzésre" - mondta Kassai Viktor.

"Egy labdarúgó pályafutásában nagyon fontos állomás, hogy egy ehhez hasonló eseményen vehessen részt. Játékvezetőként pontosan ugyanez a helyzet. Viktor érti a dolgát. Nem hiszem, hogy lehet ilyenkor tanácsot adni. Biztos vagyok benne, hogy remekül fogja végezni a dolgát" - nyilatkozta a négyszer is a világ legjobb játékvezetőjének választott Puhl Sándor, aki az 1997-es Dortmund-Juventus (3-1) Bajnokok Ligája-döntőben fújta a sípot.

Kassai azt is kifejtette, milyen sokat jelent a 7 fős magyar bírói kontingens és az egész magyar futball számára is a felkérés:

"Nagyon nagy megtiszteltetés számomra és a csapatom számára, ugyanis nem egyedül a játékvezető ténykedik. A csapatunknak hét tagja van, akik minden tőlük telhetőt megtesznek. Természetesen büszkék vagyunk, hogy Palotai Károly (aki 1976-ban és 1981-ben vezetett BEK-döntőt - a szerk.) és Puhl Sándor után mi is Bajnokok Ligája-döntőt vezethetünk. Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés és öröm, hogy folytathatjuk a legendás szintű magyar játékvezetést. Mindannyian nagyon büszkék vagyunk, s az a célunk, hogy továbbra is jól végezzük munkánkat."

Kassai elmondta, meglepetésként érte, hogy őt kérték fel a rangos mérkőzés dirigálására:

"Nem számítottam rá, hogy ilyen fiatalon BL-döntőt vezethetek. A játékvezetésben és a futballban azonban nem fontos, hogy hány éves valaki. A legfontosabb a teljesítmény. Mikor a játékvezető kifut a gyepre, senki sem kérdezi, hogy hány éves vagy honnan származik. Annál inkább fontosak a jó döntések és a pazar teljesítmény."

Kassai munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, továbbá a két kapunál elhelyezkedő Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) segíti majd, s Vad II István (32) lesz a tartalék játékvezető. Az UEFA a mérkőzésre még egy asszisztenst (biztonsági tartalékot) jelölt Kispál Róbert (42) személyében.