La Liga

Ismét hétpontos előnyben a Barcelona, döntetlent játszott a Real Madrid

Nem bírt egymással és gólnélküli döntetlent játszott a Deportivo és a Real Madrid a spanyol bajnokság 25. fordulójában. José Mourinho a mérkőzés végére már az összes egészséges támadót pályára küldte, mégsem sikerült betalálni Aranzubia kapujába. A Királyiak hátránya így hét pontra növekedett a listavezető Barcelonával szemben.

Adebayor - Fotó: AFP
Az első komoly helyzet a vendéglátók előtt adódott, a 7. percben Andrés Guardado tekerte be a játékszert a jobb oldalról, de Ricardo Carvalhónak sikerült kifejelnie a veszélyes beadást.

A 13. minutumban Kaká lövése kerülte el éppen Aranzubia kapuját. A brazil középpályás Karim Benzemától kapta a labdát, és 17 méterről tüzelt. A játékrész első harmadában kiegyenlített mezőnyjáték folyt, igazi ziccer egyik csapat előtt sem adódott.

Benzema fejelhetett egy szöglet után a 24. percben, de a lehetőség kimaradt, mivel a Deportivo kapusa a helyén volt és szépen védett. Öt perccel később Cristiano Ronaldo talált a kapuba, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A Madrid több ígéretes helyzetet hagyott ki, Benzema többször rossz döntést hozott,  a 39. percben pedig Mesut Özil vágta rá 30 méterről, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Három perccel később pedig Ronaldo lövését hatástalanították probléma nélkül a La Coruna védői.

Az első játékrészben főleg a Real tartotta a labdát, de a Deportivo minden lehetőségüket kivédekezte, így a szünetre megmaradt a gólnélküli döntetlen.

A második félidő elején a Real megpróbálta gyorsan megszerezni az első gólt, ebben az időszakban a hazaiaknál nem sokat volt a labda. A 60. percben Mourinho támadóbbá tette a fővárosi csapatot, Adebayor és Di María állt be Kaká és Lassana Diarra helyére.

A cserék ellenére továbbra is meddő maradt a Királyiak mezőnyfölénye, ritkán jutottak el ziccerig a vendégek. A játékrész első igazán nagy Real-helyzete Ronaldo nevéhez fűződik, aki 25 méterről lőtt szabadrúgást, de Aranzubia védte a lövést. Egy percen belül jött a következő helyzet, Adebayor lépett ki a védők mellől, de csak a kapufát találta el.

A 82. percben Ronaldo futott el a jobb szélen, de ő is a kapufát lőtte telibe, majd Benzema hagyott ki egy óriási lehetőséget 5 méterre a Deportivo kapujától.

Végül már csak a Real játékosainál volt a labda, a vezetést mégsem sikerült megszerezni, így maradt a gólnélküli döntetlen, amivel a vendégek hátránya hét pontra nőtt a listavezető Barcelona mögött.

A Pintér Ádámot foglalkoztató Zaragoza idegenben játszott 0-0-t a Sporting Gijón ellen, a magyar futballista nem került be a nevezettek közé.

Primera División, 25. forduló

Deportivo-Real Madrid  0-0

Atlético Madrid-Sevilla 2-2 (0-1)
gólszerzők: Koke (48.), Reyes (76.) ill. Negredo (41.), Rakitic (66.)

Espanyol-Real Sociedad 4-1 (1-1)
gólszerzők: Estrada (42. – öngól), Segio Garcia (54.), Callejón (81.), Marquez (90.) ill. Estrada (43.)

Sporting Gijón-Zaragoza 0-0


Mallorca-Barcelona 0-3 (0-1)

gólszerzők: Messi (38.), Villa (57.), Pedro (66.)

Vasárnap játsszák:
Hércules-Getafe 17:00
Levante-Osasuna 17:00
Racing Santander-Villarreal 19:00
Athletic Bilbao-Valencia 21:00

Hétfőn játsszák:
Málaga-Almería 21:00

A bajnokság állása:

1. FC Barcelona                 68
2. Real Madrid                    61
3. Valencia                         48
4. Villarreal                         46
5. Espanyol                        40
6. Athletic Bilbao                38
7. Sevilla                            35
8. Atlético Madrid               34
9. Real Sociedad              34
10. Getafe                          31
11. Real Mallorca              31
12. Racing Santander       28
13. Deportivo La Coruna   27
14. Osasuna                     25
15. Sporting Gijón             25
16. Hércules                     25
17. Levante                       24
18. Real Zaragoza            23
19. Almería                       21
20. Málaga                        20