Holland bajnokság

Dzsudzsákék könnyedén győzték le Tóth Balázsékat

A Venlo továbbra is kieső helyen, a PSV vezeti a tabellát

A holland bajnokság 20. fordulójában két magyar játékos csapata találkozott. A bajnokság élén álló, Dzsudzsák Balázs vezette PSV ahhoz a Venlóhoz látogatott, amelynek csapatkapitányi pozícióját Tóth Balázs kölcsönjátékosként is kiérdemelte. A mérkőzés az esélyeknek megfelelően a Phillips-gyáriak fölényes győzelmét hozta. Bodor Boldizsár csereként járult hozzá a Roda hazai győzelméhez.

Tóth Balázs mindössze fél éve játszik a VEnlóban, ráadásul csak kölcsönben van Hollandiában, mégis ő az együttes csapatkapitánya. Az első percekben többször is bizonyítania kellett rátermettségét, a PSV kapitánya, a kőkemény Engelaar ugyanis rögtön az elején tesztelte a magyar középpályás keménységét. Tóth ugyan megfelelt a kihívásnak, az eindhoveni együttest feltartóztatni ő sem tudta.

A 14. percben jött az első gól, amikor Dzsudzsák Balázs szögletét csúsztatta meg Toivonen, és a hosszún érkező Bouma akrobatikus mozdulattal terelte a kapuba a labdát. (0-1)

Gyorsan el akarta dönteni a meccset a PSV, Lens meg is próbálkozott egy lövéssel jó 20 méterről, de a kapus szépen ért le a jobb alsóra. A másik oldalon is akadt helyzet, de annak ellenére, hogy Begois hálószaggató lövést eresztett meg, gól nem született. Az előre húzódó védő ugyanis csak az oldalhálót találta el.

Dzsudzsák Balázsnak gratulálnak a Metaliszt elleni Európa Liga-mérkőzésen

Miután befoltozták a kaput, folytatódhatott a meccs, és továbbra is a PSV volt fölényben. A 38. Toivonen lőtt, Berg beletette a lábát a pontatlan kísérletbe, de így is fölé pattant a játékszer. Lens a félidő lefújása előtt meg tudta duplázni az előnyt: egy rossz felszabadítás után az ötös jobb sarkáról felugorva lőtt a hosszú felsőbe. (0-2)

Adja magát a közhely, miszerint a szünet után ott folytatódott a játék, ahol abbamaradt, hiszen a Phillips-gyáriak megszerezték a harmadik találatukat is. Hutchinson lépett ki egy lapos indítással, és elgurította a labdát a kapus mellett, az pedig a jobb kapufa tövéről befelé pattant. (0-3)

Ezt követően kissé leült a játék, nem is találtak be többször a csapatok, de helyzetek azért voltak. Dzsudzsák Balázs a 63. percben laposan lőtt kevéssel a kapu mellé, majd Lens került kétszer is ziccerbe, de mindkettőt elrontotta. Közben pedig még Isakssonnak is becsúszva kellett mentenie a másik kapu előtt.

Győzelmével a PSV továbbra is vezeti a bajnokságot, előnye egy pont a Groningenben szintén nyerő Twente előtt. A Venlo maradt az utolsó előtti helyen.

Bodor Boldizsár a padon kezdett a Rodában, és a második félidőben ált be a csapatba, amely Dzsudzsákékhoz hasonlóan könnyed győzelmet aratott az Excelsior ellen, és az ötödik helyen áll a tabellán.

Holland bajnokság, 20. forduló:

Venlo-PSV 0-3 (0-2)
gólszerzők: Bouma (14.), Lens (45.) Hutchinson (46.)

Roda-Excelsior 3-0 (2-0)
gólszerzők: Hempte (14.), Kah (28.), Skoubo (84.)

Groningen-Twente 1-2 (1-1)
gólszerzők: Matavz (33.), illetve Janko (40., 81.)

Utrecht-Ajax 3-0 (2-0)
gólszerzők: Duplan (22., 24.), Vorstermans (82.)