Európa Liga

Könnyed ferencvárosi győzelem az Ulisses ellen

Az újak repítették a Fradit

Az Európa Liga-selejtező első fordulójában a Ferencváros 3-0-ra győzte le hazai pályán az örmény Ulisses csapatát. Prukner László átalakuló Fradija jól mutatkozott be.

Az Üllői úton mintegy 6000 néző előtt fogadta a Ferencváros az örmény bajnokság legutóbbi kiírásának harmadik helyén végző Ulisses FC csapatát. A nyáron átalakult zöld-fehér együttes első tétmérkőzésén  magabiztosan fektette két vállra az ellenfelét.

Már a találkozó elején látszódott, hogy a két gárda nincs egy súlycsoportban, a Fradi rögtön a kezdősípszó után magához ragadta a kezdeményezést. A nagy mezőnyfölény ellenére az első gólig, több mint fél órát kellett várnia a lelkes hazai publikumnak: ekkor Józsi 25 méterről végezhetett el szabadrúgást, a beívelésre felugró játékosok közül Ahnazarjan csúsztatott 9 méterről saját kapujába (1-0).

Alighogy megszerezte az első gólt a Fradi, jött a második is: a 33. percben egy hazai szöglet után a vendégek kapusának kezéből kiesett a labda, éppen a holland Otten elé, akinek közelről már nem volt nehéz dolga (2-0). A Fradi egyik nyári igazolása első hivatalos mérkőzésén meggyőző teljesítményt nyújtott, a gólja mellett a mezőnymunkájáért is dicsérhető volt. Az első félidő hajrájában szépíthettek volna az örmények, de a javukra megítélt büntetőt a hazaiak kapusa, Ranilovic bravúrral hárította.

A második játékrészben hasonló volt a "felállás", mint az elsőben. Prukner László csapata uralta a játékot, míg a vendégeknek szinte momentumai sem voltak. A 69. percben a szintén nyáron érkező brazil Felipe Félix beállása után hét perccel a kapuba talált (3-0). Ezzel gyakorlatilag a mérkőzés mellett - talán - a párharcot is eldöntötte a Ferencváros, amely nyugodt szívvel készülhet az egy hét múlva esedékes visszavágóra. A mérkőzésről készült szöveges tudósításunkat itt olvashatjátok el.

Európa Liga-selejtező, 1.forduló
1. mérkőzés - végeredmény
Ferencváros - Ulisses FC (örmény) 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Maróti (31.) Otten (33.) Félix (69.)