Átigazolás

Torghellét Kazahsztánba csábítja korábbi edzője

A német express.de hírportál szerint az Augsburg volt edzője, Holger Fach jelenlegi csapatához, a kazah Lokomotiv Asztanához hívja korábbi játékosát, Torghelle Sándort. A 29 éves csatár jelenleg csapatával, a Fortuna Düsseldorffal edz, de trénere, Norbert Meier átadólistára tette, és a játékos is mielőbb távozna Düsseldorfból és Németországból is.

Torghellét álomfizetéssel csábítják a kazah sztyeppéreFach a 2008-2009-es szezonban dolgozott együtt Torghellével, tavaly nyár óta Kazahsztánba tette át székhelyét, és első évében kupagyőzelemre vezette a Lokomotiv Asztanát. A portál szerint a nagy terveket dédelgető egyesület évi 400 ezer eurós fizetéssel csábítja a kazah fővárosba a magyar játékost, Torghelle viszont még hezitál, hogy a világ második leghidegebb fővárosába költözzön-e.

A csatárt 2012-ig köti szerződése a Forunához, de a német klub vezetősége már jelezte, hogy elengedné őt a nyáron. Torghelle a 2010-2011-es szezonban 16-szor lépett pályára a Bundesliga 2-ben, ebből mindössze háromszor kezdőként, egy gólt szerzett. Torghelle helyére a Düsseldorf a Köln B-csapatának csatárát, Mark Uth-ot szemelte ki.