Volvo Kupa

Győzelemmel kezdtünk Kanada ellen

  • MTI

A magyar válogatott 11-6-os győzelmet aratott Kanada felett a Székesfehérváron zajló Volvo Kupa első napján.

Kásás Tamás győzelemmel tért vissza a válogatottba

A január második felében a hollandiai Eindhovenben sorra kerülő Európa-bajnokság főpróbájának is beillő hazai esemény péntek esti összecsapásán az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes már az első támadásából eredményes volt a kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert révén. És bár a folytatásban Kanada 2-1-re átvette a vezetést, az első szünetre ismét a hazai gárdánál volt az előny (3-2).

A második nyolc perc meglepő "részfordulataként" - Varga Dénes találatát követően - két vendéggóllal 4-4-re alakult az állás, utána viszont olimpiai bajnoki "trilógia" következett Kiss Gergely, Steinmetz Ádám és Kásás Tamás főszereplésével, így a félidőre helyreállt a pólós világ rendje (7-4).

A harmadik negyed a látványos magyar találatok egymásutánjának jegyében telt el, miközben a különbség egyre vaskosabbra hízott (10-5). Jóllehet Kemény Dénes legénysége fárasztó edzésekkel a háta mögött érkezett a Volvo Kupára, a hajrát is jól bírta, s összességében magabiztosan nyerte a mérkőzést 11-6-ra.

A kupa első napjának nyitótalálkozója hatalmas meglepetéssel zárult: Németország – az utolsó másodpercekben betalálva - úgy győzött Olaszország ellen egy góllal, hogy két negyed után még a világbajnoki címvédő vezetett 6-3-ra.

Volvo Kupa 1. nap
Magyarország-Kanada 11-6 (3-2, 4-2, 3-1, 1-1)
a magyar góldobók: Varga Dénes, Steinmetz Á., Biros, Kásás 2-2, Madaras, Kiss G., Török 1-1